ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτές κοινότητες υπόσχεται η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Σαμαρά

ανοιχτές-κοινότητες-υπόσχεται-η-υποψ-568049

«Εδώ και πέντε χρόνια είναι κλειστές χωρίς κατάλληλες υποδομές» καταγγέλλει

Τις κλειστές επί πέντε χρόνια κοινότητες δεσμεύεται να ανοίξει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας» και υποψήφια δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Μαρία Σαμαρά, τονίζοντας ότι «είναι αδιανόητο να βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και τα χωριά να μην εκπροσωπούνται μέσω του θεσμού των Κοινοτήτων στη λειτουργία του Δήμου».

«Εδώ και πέντε χρόνια οι κοινότητες των εννιά χωριών του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου είναι κλειστές χωρίς κατάλληλες υποδομές και ενίσχυση από τον Δήμο.

Αυτή είναι η ανταμοιβή της σημερινής Δημοτικής Αρχής προς τους δημότες που θέλουν να νιώθουν την κοινότητα ως το πιο κοντινό αποκούμπι για να αναφέρουν τα ζητήματα και τα προβλήματα, αλλά με πικρία βιώνουν την εγκατάλειψη.

Με την αλαζονεία της αδιαφόρησε για τα τεχνικά προγράμματα που ζητούσαν να υλοποιηθούν τα τοπικά συμβούλια μοιράζοντας λίγα ψίχουλα εδώ και εκεί με καθαρά μικροπολιτική σκοπιά και πάντα για την εξυπηρέτηση των ημετέρων.

Αυτή η κατάσταση αποσύνθεσης της λειτουργίας του Δήμου πρέπει να τελειώσει οριστικά. Οι δημότες θέλουν ρόλο, θέλουν συμμετοχή, θέλουν την συνεργασία.

Δεσμευόμαστε στους δημότες μας ότι από την επομένη των εκλογών θα ανοίξουν ξανά τα κοινοτικά γραφεία και οι κοινότητες θα έχουν τον ρόλο που τους αρμόζει εξοπλισμένες με τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα και διαθέτοντας τις κατάλληλες υποδομές και προσωπικό», αναφέρει η κ. Σαμαρά.

Η ίδια μιλά επίσης για «συγκεκριμένες παρεμβάσεις, ώστε ο Δήμος να είναι κοντά στον δημότη και να μην τον εγκαταλείψει ποτέ» και συγκεκριμένα: « Θεσμοθετούμε ειδική τριμηνιαία συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου και συλλογικών φορέων του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, έτσι ώστε να υπάρχει συμμετοχή, ενημέρωση, συνεργασία και επικοινωνία σε όλους τους τομείς ανάπτυξης. Δημιουργούμε την Υπηρεσία Καθημερινότητας του δημότη για παροχές και υπηρεσίες του Δήμου που αφορούν στην καθαριότητα, το φωτισμό, την ύδρευση, τη στάθμευση και η οποία θα δέχεται αιτήματα, παράπονα και υποδείξεις των δημοτών για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Καθιερώνουμε ειδικές εξαμηνιαίες συνεδριάσεις και λαϊκές συνελεύσεις ανά δημοτική ενότητα και τοπική ή δημοτική κοινότητα, έτσι ώστε να υπάρχει διαρκής ενημέρωση και συνεργασία για την επίλυση των θεμάτων κάθε κοινότητας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου