ΤΟΠΙΚΑ

Φοιτητές της Αρχιτεκτονικής έστρωσαν τραπέζι με την Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου

φοιτητές-της-αρχιτεκτονικής-έστρωσα-568175

Περισσότεροι από 200 άτομα συμμετείχαν στο τραπέζι αλληλεγγύης που έστρωσαν προχθές, στην πλατεία Πανεπιστημίου στον Βόλο, φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Κουζίνα Αλληλεγγύης. Ομάδα αποτελούμενη από 20 περίπου φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής συμμετείχαν στην κοινή δράση, που ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας σε όλες τις κοινωνικές πρωτοβουλίες.

Αναλύοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τη φιλοσοφία της συγκεκριμένης ιδέας, ο δευτεροετής φοιτητής Αρχιτεκτονικής Γιώργος Σωτηρακόπουλος υπογράμμισε ότι εκπορεύεται από τη διάθεση προσφοράς των φοιτητών στην τοπική κοινωνία. Η συγκεκριμένη συνεργασία υλοποιείται για δεύτερη φορά, ενώ στόχος των συντελεστών είναι να υπάρξει συνέχεια.

«Γνωρίζουμε τη δράση της Κουζίνας Αλληλεγγύης, έχουμε προσφέρει τη βοήθειά μας στη διαδικασία προετοιμασίας του φαγητού και θελήσαμε να συμμετέχουμε κι εμείς σε αυτό το γεύμα αλληλεγγύης», είπε ο δευτεροετής φοιτητής και μέλος της ομάδας που διοργάνωσε τη δράση.

Το μήνυμα που στέλνει στην τοπική κοινωνία η ομάδα των φοιτητών είναι «μπορούμε να βοηθήσουμε όταν συνεργαζόμαστε. Με τη βοήθεια του καθενός, μπορεί να γίνει κάτι σημαντικό».

Η Αγγελική Ιωαννίτη, «ψυχή» της Κουζίνας Αλληλεγγύης, δήλωσε από την πλευρά της ότι είναι σημαντική κάθε πρωτοβουλία και κάθε προσπάθεια που έχει ως αποδέκτη τον συνάνθρωπο. «Πρέπει να συνεχίσουμε, ώστε ο ένας να είναι δίπλα στον άλλο. Δυστυχώς η κρίση δεν έχει περάσει ακόμη και πρέπει να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο», υπογράμμισε η κ. Ιωαννίτη, η οποία προσθέτοντας ότι είναι σημαντική και συγκινητική ταυτόχρονα η στήριξη της τοπικής κοινωνίας, και κυρίως των νέων, στις δράσεις προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου