ΛΑΡΙΣΑ

Ο χάρτης της βραχυχρόνιας μίσθωσης: Η θέση της Θεσσαλίας

ο-χάρτης-της-βραχυχρόνιας-μίσθωσης-η-θ-568842

Στην Ελλάδα το φαινόμενο της βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb) ανθεί τα τελευταία τρία χρόνια με αποκορύφωμα το 2018, δημιουργώντας, ευκαιρίες αλλά και προβλήματα στον τομέα των ακινήτων.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα ζητήματα που έχουν προκύψει από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, είπε πως «η κυβέρνηση επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα ορισμένων παρεμβάσεων που θα επεκτείνουν το θεσμικό πλαίσιο για τη βραχυχρόνια μίσθωση».

Το βασικό ερώτημα που γεννάται, όμως, είναι εάν η βραχυχρόνια μίσθωση, είναι ευκαιρία για ανάπτυξη και κέρδος, η μια «φούσκα» που θα σκάσει στα χέρια των ιδιοκτητών.

Η βραχυχρόνια μίσθωση προκαλεί προβλήματα και στους ενοικιαστές καθώς όπως υποστηρίζουν το φαινόμενο αυτό έχει εκτινάξει τις τιμές των ακινήτων, ενώ σε κάποιες περιοχές τα σπίτια για μακροχρόνια μίσθωση είναι πλέον ανύπαρκτα.

Σε επίπεδο περιφερειών η Αττική, το Νότιο Αιγαίο και η Κρήτη φαίνεται να διαθέτουν τον μεγαλύτερο αριθμό καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, το πρώτο εξάμηνο του 2018, ενώ η Θεσσαλία βρίσκεται στην 7η θέση με 3.880 καταλύματα, όταν το 2017 ήταν 3.039 και το 2016 ήταν 1.756.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου