ΤΟΠΙΚΑ

Νέο περιστατικό με επίθεση σε ταχυδρομικό στον Βόλο

νέο-περιστατικό-με-επίθεση-σε-ταχυδρο-569890

Προειδοποιούν με διακοπή διανομής αλληλογραφίας οι διαμονείς – Επικίνδυνες αποστολές… σε Αλυκές, Αγιο Στέφανο και Σωρό

Επικίνδυνες αποστολές… συνιστούν τα δρομολόγια ταχυδρομικών υπαλλήλων των ΕΛΤΑ Βόλου για τη διανομή της αλληλογραφίας σε Αλυκές, Αγιο Στέφανο και Σωρό. Διανομείς πέφτουν κατ’ επανάληψη θύματα επιθέσεων αδέσποτων σκύλων με κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού τους. Τελευταίο κρούσμα επίθεσης από αγέλη αδέσποτων σκύλων ανάγκασε διανομέα να σταματήσει το δρομολόγιο και να τρέχει σε φαρμακείο για αντιτετανικό ορό. Με επιστολή τους ταχυδρομικοί προς τον πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Στεφάνου προειδοποιούν ότι θα σταματήσουν την επίδοση της αλληλογραφίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου έχουν δημιουργήσει τα «λημέρια» τους τουλάχιστον 20 αδέσποτα. Φιλόζωοι κάτοικοι της περιοχής φροντίζουν να τα ταΐζουν, να τα εμβολιάζουν με δικά τους έξοδα και να τα αποπαρασιτώνουν, όμως αδυνατούν να τα υιοθετήσουν, καθώς οι περισσότεροι είναι ήδη ιδιοκτήτες άνω του ενός σκυλιών τα οποία έχουν στις αυλές τους. Τα αδέσποτα που ένιωσαν την αγάπη και τη φροντίδα των κατοίκων της περιοχής δημιούργησαν τις περιοχές τους, αλλά και… πονοκέφαλο σε διανομείς των ΕΛΤΑ.

Στην περιοχή έχουν καταγραφτεί τουλάχιστον πέντε επιθέσεις αδέσποτων σε βάρος διανομέων των ΕΛΤΑ, που δεν έχουν δεχθεί απλώς δαγκώματα. Πάνω στις δύο ρόδες των δίκυκλων μοτοποδηλάτων έχουν κινδυνεύσει με σοβαρότατους τραυματισμούς. Την περασμένη εβδομάδα ένας ακόμη ταχυδρομικός έπεσε θύμα επίθεσης από αγέλη που τον έβαλε στο κατόπι και ένα από τα σκυλιά τον άρπαξε από το πόδι. Τον δάγκωσε στην αριστερή γάμπα και αναγκάστηκε να σταματήσει τη διανομή και να απευθυνθεί σε φαρμακείο για να κάνει αντιτετανικό ορό. Η κατάσταση όμως θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη αν ο ταχυδρομικός έχανε τον έλεγχο του δικύκλου του.

Οι διανομείς των ΕΛΤΑ έχουν σαφή εντολή «γυρίζετε πίσω αν κρίνετε ότι η ασφάλειά σας κινδυνεύει». Μάλιστα με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Στεφάνου προειδοποιούν με διακοπή της διανομής της αλληλογραφίας, λόγω του κινδύνου που διατρέχουν επανειλημμένως οι διανομείς. Αλλωστε και ο κανονισμός των ΕΛΤΑ προβλέπει ότι σε περίπτωση που υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα επίδοσης της αλληλογραφίας, οι παραλήπτες ειδοποιούνται με κάθε πρόσφορο τρόπο για την παραλαβή της αλληλογραφίας τους από τη μονάδα διανομής των ΕΛΤΑ.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα δεν παρατηρείται μόνο στην ευρύτερη περιοχή των Αλυκών, αλλά και σε Λεχώνια, Πλατανίδια, στον περιφερειακό, στον Ανω Βόλο και την Αλλη Μεριά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου