ΤΟΠΙΚΑ

«Ιδρυση τμημάτων ένταξης χωρίς χρηματοδότηση»

ιδρυση-τμημάτων-ένταξης-χωρίς-χρημα-569958

Νέα φοροχαράτσια μέσω ανταποδοτικών τελών «βλέπει» ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Απ. Ριζόπουλος

Ιδρυση των τμημάτων ένταξης στα σχολεία χωρίς χρηματοδότηση καταγγέλλει σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου με τη ΛΑΣ Αποστόλης Ριζόπουλος.

Οπως επισημαίνει, «η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας χωρίς ντροπή, προχώρησαν σε μια ακόμη απαράδεκτη απόφαση! Πρόσφατα εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας θέτει ως προαπαιτούμενο για την ίδρυση και λειτουργία αναγκαίων δομών – τμημάτων ένταξης σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για τα παιδιά που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής υποστήριξης, τη χρηματοδότησή τους από τους Δήμους.

Αυτό σημαίνει νέα τέλη και πρόσθετα βάρη να επιβάλλονται στους δημότες με αύξηση της ανταποδοτικότητας. Το ίδιο κάνει με την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στους Δήμους, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Βόλου, χωρίς να δίνει ούτε ένα ευρώ, αφού στην απόφασή της λέει ότι δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

Με τον ίδιο τρόπο η κυβέρνηση «έριξε» το μπαλάκι των προσλήψεων στους Δήμους, επιτρέποντας την πρόσληψη εργαζομένων στους ΟΤΑ, αλλά στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, οδηγώντας ουσιαστικά τους Δήμους σε αύξηση ή στη διατήρηση των υπέρογκων δημοτικών τελών για να καλύψουν τις προσλήψεις σε σημαντικές υπηρεσίες.

Η παραπάνω αντιδραστική – αντιλαϊκή πολιτική, που επιβάλλει στους εργαζόμενους νέα φοροχαράτσια μέσω των δημοτικών τελών, παρά το γεγονός ότι πληρώνουμε ένα σκασμό φόρους στον κρατικό προϋπολογισμό, έχει συμμάχους τους δημάρχους και τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), που «αγωνίζονται» για την «αυτοτέλεια» της τοπικής διοίκησης. Το ίδιο κάνει και η δημοτική αρχή Βόλου που καυχιέται ότι αξιοποιεί τους «ιδίους πόρους», τη δημοτική φοροληστεία, για έργα, χωρίς να διεκδικεί cents από τον κρατικό προϋπολογισμό!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου