Προκαταρκτική από την Εισαγγελία Βόλου για τις «παγίδες» στην Αγριά

Τελευταία ενημέρωση: 2019-03-30, 11:32:17
Προκαταρκτική από την Εισαγγελία Βόλου για τις «παγίδες» στην Αγριά

Μετά από μηνυτήρια αναφορά, που είχε υποβάλει για τα επικίνδυνα σημεία κατά μήκος των γραμμών του ΟΣΕ ο πρώην αντιδήμαρχος Μπάμπης Ζάχος

 

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διατάχθηκε από την Εισαγγελία Βόλου για τις «παγίδες» κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ στην παραλιακή της Αγριάς. Σε μήκος περίπου δύο χιλιομέτρων στο δεξί άκρο του οδοστρώματος, δίπλα από τη θάλασσα, έχουν καταγραφεί περί τις δέκα «παγίδες» που συνιστούν κίνδυνο ατυχήματος για πεζούς που χρησιμοποιούν το πλακόστρωτο μέρος, ελλείψει πεζοδρομίων, δρομέων που προπονούνται και διέρχονται από το σημείο, αλλά και ανήλικων ασυνόδευτων από την Παιδόπολη Αγριάς. Τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος ενισχύσει και το γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός.

Το πρόβλημα με τα κατεστραμμένα σημεία κατά μήκος των γραμμών του ΟΣΕ στην παραλιακή της Αγριάς που υφίσταται τα τελευταία τέσσερα χρόνια έφθασε στην Εισαγγελία Βόλου, μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει πριν από ένα μήνα περίπου ο πρώην αντιδήμαρχος, Μπάμπης Ζάχος, ο οποίος και στο παρελθόν είχε ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί.

Σύμφωνα με τον κ. Ζάχο, από το 4ο έως το 6ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Βόλου Αγριάς και κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής ιδιοκτησίας του ΟΣΕ που δεν είναι σε χρήση, η κατάσταση είναι σε αρκετά σημεία -περίπου 10- πάρα πολύ επικίνδυνη τόσο για τους περιπατητές όσο και για τροχοφόρα ιδίως δίκυκλα που κινούνται παραπλεύρως της γραμμής. Συγκεκριμένα έχει υποχωρήσει τόσο το υπέδαφος όσο και το επίστρωμα, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μεγάλα ορύγματα. Τα σημεία έχουν σημανθεί σε κορδέλα και σιδερένιες, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα, όπως όμως αναφέρει ο κ. Ζάχος, «τα τέσσερα τελευταία χρόνια η μόνη παρέμβαση που γίνεται είναι να αλλάζει η κορδέλα που ξεφτίζει».

Προ ημερών και στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που έχει ξεκινήσει ο κ. Ζάχος κλήθηκε να καταθέσει στην Αστυνομία. «Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Δεν μπορεί να αδιαφορεί ο ΟΣΕ και η Περιφέρεια και ο Δήμος να μην πιέζουν για να αποκατασταθεί η γραμμή. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος και είναι ζήτημα τύχης πώς τόσα χρόνια δεν έχει σημειωθεί σοβαρό ατύχημα», ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Ζάχος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
5
=