ΤΟΠΙΚΑ

Στον Ανακριτή οι πέντε

στον-ανακριτή-οι-πέντε-435757

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα άσκησε εισαγγελέας σε βάρος των πέντε διαρρηκτών από τη Λαμία, οι οποίοι είχαν «σαρώσει» το τελευταίο δεκαήμερο εξοχικές κατοικίες στον Αλμυρό. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν για τις πράξεις τους αύριο, μετά από 48ωρη προθεσμία που έλαβαν από τον Ανακριτή.
 
Πρόκειται για δύο Έλληνες 16 και 22 ετών, δύο Ρουμάνους 19 και 22 ετών και έναν Αλβανό 19 ετών, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων μετά από τρίωρη καταδίωξή τους στην περιοχή του Αχιλλείου τα ξημερώματα της Μ. Τετάρτης. Όλοι τους επέβαιναν σε αυτοκίνητο μάρκας Fiat Typo, στο οποίο βρέθηκαν επαγγελματικά κατσαβίδια και γάντια.
 
Άλλα δύο μέλη της ίδιας σπείρας, επιβάτες ενός Citroen 5, εγκατέλειψαν το όχημα όταν στη διάρκεια της καταδίωξης έσκασαν τα λάστιχα και εξαφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι. Στο C-5 είχαν φορτώσει κλοπιμαίες ηλεκτρικές συσκευές, τρόφιμα και ποτά, τα οποία είχαν αρπάξει πριν τη σύλληψή τους.
 
Η «συμμορία των επτά» από τις 10 Απριλίου έκανε βραδινές επισκέψεις σε περιοχές του Αλμυρού, βάζοντας στο στόχο εξοχικές κατοικίες. Στο πλαίσιο της προανάκρισης που συνεχίζεται ερευνάται το ενδεχόμενο τα ίδια άτομα να εμπλέκονται σε διαρρήξεις οι οποίες σημειώθηκαν πρόσφατα στο Βελεστίνο.
 
Οι διαρρήκτες ήταν τόσο μικρόσωμοι που μπορούσαν να γλιστρήσουν ακόμη και σε καπνοδόχο σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αστυνομίας. Τρύπωναν σε εξοχικές κατοικίες από στενά παράθυρα, ακόμη και όταν οι ιδιοκτήτες βρίσκονταν μέσα και κοιμούνταν και άδειαζαν τα δωμάτια από ηλεκτρικές συσκευές και τα ντουλάπια από τρόφιμα και ποτά.
 
Το βράδυ της σύλληψής τους είχαν «χτυπήσει» έναν ξενώνα στην Αμαλιάπολη και δύο εξοχικές κατοικίες στον Άγιο Δημήτριο Αχιλλείου. Από τον ξενώνα άρπαξαν τις συσκευές, ενώ αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας από σταθμευμένο μπροστά στον ξενώνα αυτοκίνητο και τις τοποθέτησαν στο Citroen, το οποίο όπως προέκυψε είχε κλαπεί από τα Καμένα Βούρλα στις 8 Απριλίου. Από τις άλλες δύο κατοικίες άρπαξαν ποτά, τρόφιμα και ρούχα.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου