ΤΟΠΙΚΑ

Συνέδριο για την αναπηρία στον Βόλο

συνέδριο-για-την-αναπηρία-στον-βόλο-571199

Διοργανώνεται αύριο Σάββατο 30 Μαρτίου στο Συνεδριακό της Μητρόπολης

Πανελλήνιο συνέδριο με θέμα «Εκκλησία, αναπηρία και κοινωνία» διοργανώνεται αύριο Σάββατο 30 Μαρτίου στις 9.30 το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο «Θεσσαλία» στα Μελισσάτικα Βόλου. Διοργανωτές είναι η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου – Ερευνητικό Κέντρο σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πορεία Υγείας» και το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας «Ιππόκαμπος».

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κλήρου, των πολιτών, των φοιτητών και του ευρύτερου κοινού, σχετικά με ζητήματα που αφορούν στην αναπηρία μέσα στην εκκλησιαστική και ευρύτερα την κοινωνική ζωή. Κατά τις εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις στις θεματικές συνεδρίες «Ενεργοποίηση και ενδυνάμωση ατόμων με αναπηρία», «Ψυχοκοινωνική διάσταση της αναπηρίας», «Πρακτικές ένταξης και προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία στα λειτουργικά κείμενα και το σώμα της Εκκλησίας», «Ορθόδοξη Θεολογία και αναπηρία».

Βασική επιδίωξή είναι όχι μόνο η επιμορφωτική διάσταση ή ο επιστημονικός αντίκτυπος του συνεδρίου, αλλά και η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων τόσο για την Εκκλησία, όσο και ευρύτερα για την κοινωνία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Ο χώρος του συνεδρίου είναι προσβάσιμος σε άτομα με κινητική αναπηρία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου