ΤΟΠΙΚΑ

Σε αναβρασμό όλη η Νεάπολη για κεραία κινητής τηλεφωνίας

σε-αναβρασμό-όλη-η-νεάπολη-για-κεραία-κ-571226

Εγκαταστάθηκε σε ταράτσα τριώροφης οικοδομής στην «καρδιά» της συνοικίας – Παράσταση διαμαρτυρίας ετοιμάζουν κάτοικοι

Σε αναβρασμό για δεύτερη εβδομάδα βρίσκεται η συνοικία της Νεάπολης στον Βόλο. Κεραία κινητής τηλεφωνίας, που εγκαταστάθηκε στην ταράτσα τριώροφης οικοδομής στην «καρδιά» της συνοικίας, έχει προκαλέσει συναγερμό για κατοίκους που πρόκειται να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας, ενώ θα απευθυνθούν τόσο στον Δήμο Βόλου όσο και στην Εισαγγελία, ζητώντας προστασία της υγείας τους.

«Εχουν βάλει τη Νεάπολη στο μάτι. Μας έχουν βάλει στο στόχαστρο. Πάνω από δέκα χρόνια προσπαθούν να μετατρέψουν τη συνοικία σε… πάρκο κεραιών», διαμαρτύρεται κάτοικος της περιοχής, που μαζί με άλλους περιοίκους έχουν αποτρέψει τη λειτουργία τουλάχιστον τριών κεραιών στη συνοικία την τελευταία δεκαετία.

«Δυστυχώς μία κεραία λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί, παρά τους αγώνες και τις αντιδράσεις μας. Τώρα εγκατέστησαν και δεύτερη», προσθέτει ο ίδιος, τονίζοντας ότι η ακτινοβολία δεν επηρεάζει μόνο τις διπλανές κατοικίες, αλλά και χώρους όπου καθημερινά βρίσκονται παιδιά. Σε κοντινή απόσταση από την κεραία βρίσκονται Νηπιαγωγεία και Δημοτικό Σχολείο, το 4ο Γυμνάσιο και 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου, παιδική χαρά και ο Ιερός Ναός του Αγίου Τρύφωνα».

«Μας ταΐζουν ακτινοβολία. Στην περιοχή μας υπάρχουν αυξημένα κρούσματα καρκίνων. Τα κηδειόχαρτα έχουν… λυγίσει τους στύλους. Ζητάμε προστασία της υγείας μας», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ίδιος κάτοικος.

Περίοικοι αναφέρουν ότι «ορισμένοι πωλούν τη συνείδησή τους για να εισπράττουν ενοίκια». «Δεν μένουν όμως στην περιοχή και δεν υπολογίζουν την ακτινοβολία που δεχόμαστε οι υπόλοιποι», λένε.

Στη Νεάπολη επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Μάλιστα για την ερχόμενη Δευτέρα, στις 5 το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Νεαπόλεως και Φιλικής Εταιρείας προγραμματίζεται παράσταση διαμαρτυρίας. Όπως λένε αυτό θα είναι μόνο το πρώτο βήμα. Σε επόμενη φάση θα ζητήσουν τη συνδρομή του Δήμου Βόλου για την κεραία που ξεφύτρωσε πάνω από τα κεφάλια τους, ενώ θα απευθυνθούν και στην Εισαγγελία Βόλου προκειμένου να ερευνηθεί κατά πόσο είναι νόμιμη η εγκατάσταση ανάμεσα σε κατοικίες και σε κοντινή απόσταση από σχολεία.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου