ΤΟΠΙΚΑ

Πλάνο αξιοποίησης του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου

πλάνο-αξιοποίησης-του-αεροδρομίου-ν-α-571319

Σχέδιο του Υπουργείου Υποδομών διερευνά τις προοπτικές ανάπτυξης

Σε τροχιά αξιοποίησης αναμένεται να εισέλθει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, παράλληλα με 22 ακόμη ελληνικά αεροδρόμια, σύμφωνα με το πλάνο που προωθεί το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων.

Συγκεκριμένα, σχέδια για αξιοποίηση σε 23 αεροδρόμια της χώρας μελετά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη να «δίνει το πράσινο φως» για να ξεκινήσει η διαδικασία σχεδιασμού και διενέργειας των απαραίτητων διαδικασιών ανάθεσης στους αρμοδίους.

Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός σαφούς σχεδίου για την ανάπτυξη του κάθε αεροδρομίου ανάλογα με τις δυνατότητες και τις υποδομές που διαθέτει και η εξέταση εναλλακτικών σχεδίων αξιοποίησης.

Τα υπό αξιοποίηση αεροδρόμια είναι: Νέας Αγχιάλου, Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Καστοριάς, Καλαμάτας, Άραξου, Λήμνου, Χίου, Ικαρίας, Σκύρου, Μήλου, Νάξου, Πάρου, Σύρου, Καλύμνου, Αστυπάλαιας, Σητείας, Λέρου, Κάσου, Καρπάθου, Κυθήρων και Καστελόριζου.

Στο πλαίσιο αυτό εγκρίθηκε από το υπουργείο η δέσμευση προϋπολογισμού ποσού 161.200 ευρώ με ΦΠΑ για τη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών χρηματοοικονομικού συμβούλου για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών με σύμβαση παραχώρησης. στο πλαίσιο ανάθεσης της αρμοδιότητας για τη διαδικασία σχεδιασμού και διενέργειας των απαραίτητων διαδικασιών για την ανάπτυξη των παραπάνω αεροδρομίων.

Εν αναμονή της σεζόν

Ο κύκλος της φετινής σεζόν ανοίγει στις 13 Απριλίου για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου με τρεις αεροπορικές πτήσεις από Γαλλία, προκειμένου οι επιβάτες να προωθηθούν στον τελικό τους προορισμό που είναι το «Club Mediterrane» στην Εύβοια.

Η νέα σεζόν ανοίγει παραδοσιακά με τους πρώτους Γάλλους τουρίστες ενώ θετικό πρόσημο αναμένεται να έχει και φέτος η επιβατική κίνηση, από το εξωτερικό.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αερολιμενάρχης Κώστας Ευσταθίου «η γενική εκτίμηση είναι ότι η ανοδική πορεία που ξεκίνησε πέρυσι θα συνεχιστεί και φέτος». Ο ίδιος υπογράμμισε παράλληλα ότι οι πτήσεις της γερμανικής εταιρείας «Condor» από Μόναχο και Ντίσελντορφ σε συνάρτηση με την αυξημένη ζήτηση που παρατηρείται στην «Easy Jet», αλλά και τις ικανοποιητικές κρατήσεις που σημειώνονται, θα διατηρήσουν σε ικανοποιητικά επίπεδα την επιβατική κίνηση.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου