ΤΟΠΙΚΑ

Πειθαρχικό έγγραφο κατά της προέδρου του δικαστηρίου κατέθεσε η ΕΡΓΗΛ

πειθαρχικό-έγγραφο-κατά-της-προέδρου-571990

Για μεθοδεύσεις έκανε λόγο ο νομικός εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΜΒ

Κάθε τρόπο φέρεται να μετέρχεται πλέον η ΕΡΓΗΛ, ζητώντας ακόμη και παραγκωνισμό ή εξαίρεση δικαστών, προκειμένου να ικανοποιήσει τις αξιώσεις της για κατάσχεση λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ, οι οποίες σκοντάφτουν σε αρνητικές αποφάσεις δικαστηρίων που έχουν κρίνει ότι οι λογαριασμοί είναι ακατάσχετοι.

Χθες στην ειδική διαδικασία περιουσιακών διαφορών του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, όπου συζητούταν η ανακοπή που είχε καταθέσει η ΔΕΥΑΜΒ κατά της β’ επιταγής προς εκτέλεση κατάσχεσης ποσού 1,4 εκατ. ευρώ, η ΕΡΓΗΛ κατέθεσε στο δικαστήριο έγγραφο με τίτλο «πειθαρχική αναφορά», η οποία σχετιζόταν με την πρόεδρο του δικαστηρίου, ζητώντας επί της ουσίας εξαίρεσή της.

Αποτέλεσμα της κατάθεσης του αιτήματος ήταν να διακοπεί η συνεδρίαση του δικαστηρίου, με την πρόεδρο να προσφεύγει στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου, το οποίο συζήτησε και τελικώς απέρριψε το αίτημα.

Η συζήτηση της ανακοπής συνεχίστηκε κανονικά και ολοκληρώθηκε, με τη ΔΕΥΑΜΒ να διατυπώνει τα επιχειρήματά της και την ΕΡΓΗΛ να καταθέτει σειρά ισχυρισμών και ενστάσεων. Η απόφαση πρόκειται να εκδοθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Σε δηλώσεις του μετά τη δίκη, ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ Ι. Καραγκιόζος ανέφερε ότι «η ΔΕΥΑΜΒ έχει επιφυλαχθεί για να στραφεί ενώπιον παντός υπευθύνου και βεβαίως της ΕΡΓΗΛ για όλες αυτές τις πράξεις και συμπεριφορές που θεωρούμε παράνομες. Εξαρχής με την καίρια συμβολή του καθηγητή του Αστικού Δικαίου Κλεάνθη Ρούσσου κάνουμε μία τιτάνια προσπάθεια να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΜΒ και το δικαίωμα όλων στο νερό και στην ποιότητα υγείας που πρέπει να απολαμβάνουμε. Τέτοιου είδους μεθοδεύσεις δεν θα περάσουν και θα προβούμε σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια».

Επισημαίνεται ότι υπέρ της ΔΕΥΑΜΒ έχουν εκδοθεί ήδη δύο αποφάσεις δικαστηρίων η μία του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου και η δεύτερη του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που αναγνωρίζουν ότι οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΜΒ αφορούν σε ανταποδοτικά τέλη και μισθοδοσίες και γι’ αυτό κρίνουν τους λογαριασμούς ακατάσχετους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου