ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στον Βόλο

συγκέντρωση-και-πορεία-του-παμε-στον-β-572129

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Αγίου Νικολάου η γραμματεία Βόλου του ΠΑΜΕ, με στόχο όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά “για να καταγγελθεί η συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που με μεθοδεύσεις έχει σκοπό να επιβάλλει τους εργοδότες, τους νόθους και τους μπράβους μέσα στα συνδικάτα και την λειτουργία τους”.

Οι συμμετέχοντες έκαναν πορεία στο κέντρο του Βόλου, φωνάζοντας συνθήματα όπως “Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών”.

Στη συγκέντρωση ομιλητής ήταν ο Κώστας Στεργίου πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας Μήτσος Παπαρήγας, που ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: “Η απαξιωμένη στα μάτια των εργαζομένων πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αυτή την περίοδο παίζει τα ρέστα της και προσπαθεί με μαφιόζικες μεθόδους να επιβάλει με τη βία την παρουσία εργοδοτών νόθων αντιπροσώπων μέσα στα συνδικάτα και τη λειτουργία τους ακόμη και στο ίδιο το συνέδριο της Συνομοσπονδίας.

Είναι γνωστό ότι στα δέκα χρόνια της κρίσης έχουν συμβεί πράγματα που οι περισσότεροι ίσως δεν περίμεναν, έχουν διαλυθεί τα πάντα σε αυτή την περίοδο. Είδαμε να ψηφίζονται τρία μνημόνια, να διαλύονται κόμματα, να γίνονται μεταγραφές βουλευτών που ορκίζονταν ότι αγωνίζονται ενάντια στα μνημόνια και στη συνέχεια με τα νέα τους κόμματα να ψηφίζουν νέα μνημόνια, είδαμε να διαλύονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να φτωχοποιούνται οι εργαζόμενοι, οι μισθοί να εξαϋλώνονται, την ανεργία να σκαρφαλώνει σε δυσθεώρητα ύψη, τους εργοδότες να αντικαθιστούν τους παλιούς εργαζόμενους με σταθερό ωράριο με νέους τετραωρίτες αμειβόμενους με τον υπό κατώτατο μισθό, τους συνταξιούχους να έχουν χάσει το μέτρημα από τις συνεχείς μειώσεις των συντάξεων, άνθρωποι να χάνουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες.

Είναι εντυπωσιακό ότι ενώ έχει διαλυθεί το σύμπαν, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όχι μόνο παραμένει ακλόνητη, αν και αποδεδειγμένα ήταν απούσα από τους αγώνες των εργαζομένων, αλλά εμφανίζεται ενισχυμένη.

Στην πραγματικότητα αυτή η ενίσχυση είναι προϊόν ενός αναβαθμισμένου μηχανισμού που νοθεύει την πραγματική δύναμη και συσχετισμούς, που γεμίζει τις απώλειες και τα κενά στη συσπείρωση εργαζομένων στα Σωματεία ακόμη και με τη φυσική παρουσία της εργοδοσίας μέσα στα σωματεία των εργαζομένων”.

Αναφερόμενος ο κ. Στεργίου σε τοπικό επίπεδο υποστήριξε χαρακτηριστικά: “Τέτοια παραδείγματα δεν έλειψαν και από την πλειοψηφία του ΕΚΒ που συμπορεύεται ως καλός μαθητής με την συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ.

Θυμίζουμε: το ανύπαρκτο σωματείο λογιστών στο οποίο φαίνεται πρόεδρός του ο γραμματέας του ΕΚΒ (ΔΑΚΕ), πραγματοποίησε εκλογές σε πολυτελές ξενοδοχείο του Βόλου που φαίνεται να ψήφισαν 257 εργαζόμενοι μέσα σε 2 ώρες.

Στο σωματείο επισιτισμού -τουρισμού, που κουμάντο κάνει ο πρόεδρος του ΕΚΒ (ΠΑΣΚΕ), αρνήθηκαν την εγγραφή δεκάδων εργαζομένων ενώ είχαν πληρώσει την συνδρομή τους.

Στις προηγούμενες εκλογές του σωματείου εμποροϋπαλλήλων σε συνεννόηση με διευθυντές αλυσίδων super market κουβάλαγαν εργαζόμενους με βανάκια των εταιριών για να ψηφίσουν τους εκλεκτούς τους.

Αυτά είναι μόνο ένα μέρος! Δεν έπρεπε να συζητηθούν; Είχαμε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούμε; Ποιος θα αποφασίσει για όλα αυτά; Οι εκλεγμένοι ή η συνδικαλιστική μαφία;

Ήταν δυνατόν να μείνουμε άπραγοι απέναντι σε όλα αυτά; Να μην ξεσκεπάσουμε την νοθεία τους, τις βρωμιές τους, τους εργοδότες-αντιπροσώπους;”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου