ΤΟΠΙΚΑ

«Να προχωρήσει το έργο της παράκαμψης του Χιονοδρομικού»

να-προχωρήσει-το-έργο-της-παράκαμψης-572619

Ζητά η υποψήφια δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Μαρία Σαμαρά

Την έναρξη των εργασιών για την παράκαμψη του Χιονοδρομικού θα διεκδικήσει όπως ανακοινώνει η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Ενότητας» υποψήφια δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Μαρία Σαμαρά.

Σύμφωνα με την ίδια, «ακόμη ένας χειμώνας πέρασε και ο δρόμος από τα Χάνια προς Κισσό που συνδέει το μισό Ανατολικό Πήλιο, ήταν κλειστός, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ταλαιπωρούνται για να φτάσουν στους προορισμούς που ενδιαφέρονται, σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο αλλά και χρήματα από τις επιπλέον χιλιομετρικές αποστάσεις που αναγκάζονται να καλύπτουν.

Ιδιαίτερα δύσκολη γίνεται και η πρόσβαση στα χωριά από τους επαγγελματίες της περιοχής μας, που θέλουν να εξυπηρετηθούν στα θέματα της μεταφοράς.

Παρά τις δίκαιες αντιδράσεις των πολιτών του Ανατολικού Πηλίου, τίποτα δεν έγινε προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των αναγκαίων αιτημάτων των κατοίκων. Κάθε χρόνο ο δρόμος κλείνει, η ταλαιπωρία περισσεύει και τα χωριά είναι αποκομμένα.

Ήδη υπάρχει μια μελέτη έτοιμη που έχει κατατεθεί, αλλά τα συναρμόδια υπουργεία ακόμη δεν την έχουν αξιοποιήσει.

Το ζήτημα είναι πως η Δημοτική Αρχή δεν ενεργοποιήθηκε καθόλου για να διεκδικήσει το δίκαιο των κατοίκων να προχωρήσει το έργο της παράκαμψης του Χιονοδρομικού.

Αδιαφόρησε για τους κατοίκους αφήνοντας στην τύχη τους τα μισά χωριά του Ανατολικού Πηλίου».

Η κ. Σαμαρά συμπληρώνει πως θα διεκδικήσει «με επιχειρήματα και στοιχεία την έναρξη του έργου της παράκαμψης του Χιονοδρομικού, ώστε επιτέλους να μπορεί να υπάρχει οδική σύνδεση των χωριών με τον Βόλο όλο το χρόνο, καθώς επίσης και την συντήρηση του οδικού δικτύου μεταξύ Χανίων-Κισσού, ώστε να είναι ακόμη πιο ασφαλής η κυκλοφορία των οχημάτων», όπως επισημαίνει.

Τέλος καταλήγοντας αναφέρει «Η «Κίνηση Ενότητας» θα βάλει τέλος στις χαμένες ευκαιρίες με τα μεγάλα έργα που δεν έγιναν εδώ και πέντε χρόνια στον τόπο μας και θα διεκδικήσει για τους κατοίκους ένα πολύ καλύτερο μέλλον».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου