ΤΟΠΙΚΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Νέα Αγχίαλο

ο-πρόεδρος-της-δημοκρατίας-στη-νέα-αγχ-572714

Στις επετειακές εκδηλώσεις του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος – Ανοιγμα της «Δήμητρας» σε Καναδά και Ντουμπάι

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιείται η κεντρική επετειακή εκδήλωση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» την Κυριακή 7 Απριλίου στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων συνεταιριστικής δράσης. Ο Συνεταιρισμός της Νέας Αγχιάλου συνεχίζει την ανοδική του πορεία, διερευνώντας τις προοπτικές εξαγωγών προς Καναδά, Ντουμπάι και Αραβικά Εμιράτα γενικότερα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας σηματοδοτεί τη σημασία της ιστορίας και της παρουσίας του Συνεταιρισμού στην περιοχή, στην Ελλάδα ευρύτερα, αλλά και τις αγορές του εξωτερικού.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου Γιάννης Κίτσιος υπογράμμισε ότι οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια δράσης του Συνεταιρισμού θα συνεχιστούν και θα διευρυνθούν στη διάρκεια της χρονιάς σε διάφορους κεντρικούς χώρους, προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστή η ιστορία και εν γένει δραστηριότητα της «Δήμητρας» που αποτελεί προστιθέμενη αξία για την περιοχή.

Το μνημείο που ανεγείρεται στον προαύλειο χώρο του Συνεταιρισμού και θα εγκαινιαστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποτελεί έκφραση τιμής στη μνήμη των 43 συνεταιριστών που ίδρυσαν τον Συνεταιρισμό το 1918, ενώ η επετειακή έκθεση φωτογραφικών τεκμηρίων, που επίσης διοργανώνεται, αφηγείται αναμνήσεις που μετρούν ιστορία ενός και πλέον αιώνα.

Στόχοι του Συνεταιρισμού είναι το άνοιγμα στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ έχουν ήδη αρχίσει οι διερευνητικές επαφές με Καναδά και αραβικές χώρες, προκειμένου τα προϊόντα της «Δήμητρας» να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο. Οπως σημείωσε ο κ. Κίτσιος «καθημερινά ανοίγουν καινούργιες αγορές. Εχουμε ποιοτικά προϊόντα, σύγχρονο οινοποιείο, οπότε μπορούμε να φτάσουμε στην άλλη άκρη του κόσμου και γίνονται τέτοιες προσπάθειες καθημερινά».

Επίσκεψη Προκόπη Παυλόπουλου

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, την Κυριακή 7 Απριλίου προγραμματίζεται η άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Αγχίαλο. Ο κ. Παυλόπουλος θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία, που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Στη συνέχεια στις 11.00 – 12.45 θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια αναθηματικού μνημείου των ιδρυτικών μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το μνημείο βρίσκεται σε περίοπτη θέση στον προαύλειο χώρο του Συνεταιρισμού. Κατόπιν ο κ. Παυλόπουλος θα εγκαινιάσει την έκθεση «Φέραμε στον κόρφο μας τα κλήματα», που αφηγείται ιστορίες προσφυγιάς και συνεργατικότητας για τον οίνο και το αμπέλι μέσα από τις μνήμες του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα».

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με την παράθεση γεύματος προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας από το ΔΣ και τους συνεταιριστές του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» στις 13.30 στην αίθουσα του κέντρου εκδηλώσεων «Κτήμα Παπαθανασίου – Τιμπλαλέξη».

Δράσεις μαθητών

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 10.00 έως 14.00 προγραμματίζεται ξενάγηση μαθητών Δημοτικών Σχολείων στην έκθεση με τίτλο «Φέραμε στον κόρφο μας τα κλήματα» στον χώρο του Συνεταιρισμού. Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί επετειακό ντοκιμαντέρ στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και θα ακολουθήσει ομιλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών.

Στις 12.00 έως 14.00 προγραμματίζονται ξενάγηση των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Νέας Αγχιάλου στην έκθεση, προβολή του επετειακού ντοκιμαντέρ και ομιλία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, στον χώρο του Συνεταιρισμού.

Το Σάββατο 6 Απριλίου στις 19.30 προγραμματίζεται ξενάγηση συνεταίρων, φορέων και κατοίκων της Νέας Αγχιάλου στην έκθεση, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία από τον δρ. Αλέξανδρο Καπανιάρη, υπεύθυνο του σχεδιασμού δράσεων και εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Συνεταιρισμού. Ακολουθεί παρουσίαση του επετειακού ντοκιμαντέρ «Ενας αιώνας συνεταιριστικής συναντίληψης και αγώνα: Από την Πομόριε της Βουλγαρίας στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας. Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα»» και σύντομη παρέμβαση από τους βασικούς συντελεστές Κώστα Ντίνη, ο οποίος ανέλαβε τη σκηνοθεσία και δρ. Αλέξανδρο Καπανιάρη, ο οποίος ανέλαβε την έρευνα και τα κείμενα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου