ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση χειροτεχνών στον Βόλο

συνάντηση-χειροτεχνών-στον-βόλο-572825

Στον πολυχώρο Τσαλαπάτα «ταξιδεύει» το διήμερο 6 και 7 Απριλίου το μεγαλύτερο φεστιβάλ

Η μεγαλύτερη σε δημοτικότητα και επισκεψιμότητα γιορτή της χειροτεχνίας και του Do – It – Yourself «Χειροτέχνικα» επισκέπτεται για πρώτη φορά τον Βόλο. Το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Απριλίου ο πολυχώρος Τσαλαπάτα θα μετατραπεί στο μεγαλύτερο σημείο συνάντησης για έμπειρους, αλλά και επίδοξους χειροτέχνες όλων των ηλικιών από όλη τη Θεσσαλία.

Σε μια έκταση εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων, ειδικά διαμορφωμένη με αίθουσες εκδηλώσεων, εστιατόρια και δυνατότητα υπαίθριου πάρκινγκ, δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να ενημερωθούν για πολλαπλές πτυχές της αγαπημένης τους ασχολίας, να αγοράσουν υλικά κι εξοπλισμό και να έρθουν σε επαφή με έμπειρους επαγγελματίες του χώρου, αποκομίζοντας συμβουλές και τεχνογνωσία.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ προσφέρεται μια εξαιρετικά μεγάλη πληθώρα craftrooms με ευρεία ποικιλία θεμάτων, στα οποία οι συμμετέχοντες κατόπιν καθοδήγησης από τους ειδικούς θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους χειροτέχνημα, το οποίο μπορούν να κρατήσουν μετά την αναχώρησή τους.

Το skag deco room με κύριο αντικείμενο τη χαρτοκοπτική, το sugar & cake room για τους λάτρεις των γλυκών, το bosch & dremel room για τους «μάστορες» και τα yellow και white rooms με ποικίλη ύλη είναι η ιδανική πρόταση για τους επισκέπτες, που δεν αρέσκονται στην απλή παρακολούθηση και αποζητούν τη δημιουργία.

Οι δράσεις συντονίζονται από κορυφαίους επαγγελματίες όπως Βάλια Μπινίκου (ftiaxto.gr), Αμάντα Μωραΐτη (Amanda’s Creations), Μαριάννα Παλάντζα (Skag), Λουίζα Διγενή (The Cakers) και πολλούς ακόμη.

Επιπλέον, παρουσιάσεις και ομιλίες ειδικών σχετικά με όλα τα πεδία ενασχόλησης με την τέχνη, το crafting και το do it yourself προσφέρονται δωρεάν στο κοινό όλες τις μέρες, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή ατόμων όλων των επιπέδων γνώσης ανεξαιρέτως.

Παράλληλα τρεις καθιερωμένοι στον χώρο ομιλητές θα δώσουν συμβουλές σταδιοδρομίας σε όλους τους φιλόδοξους crafters.

Στη «Χειροτέχνικα» δεν προσφέρεται μόνο τεχνογνωσία, αλλά και υλικά σε όλους τους επισκέπτες, ώστε να περάσουν από τη γνώση στην πράξη. «Σας περιμένουμε όλους, άντρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών, έμπορους ή επισκέπτες, επαγγελματίες ή μη, στη μεγαλύτερη γιορτή της χειροτεχνίας και της χειροποίητης δημιουργίας, σε ολόκληρη την Ελλάδα» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές. Χορηγός επικοινωνίας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου