ΤΟΠΙΚΑ

Καθυστέρηση ως και 1,5 χρόνο για νέες συντάξεις ΟΓΑ και ΟΑΕΕ

καθυστέρηση-ως-και-15-χρόνο-για-νέες-συν-572951

Σημαντική καθυστέρηση καταγράφεται στην έκδοση νέων συντάξεων των ασφαλισμένων των πρώην ΟΓΑ και ΟΑΕΕ, καθώς τα στοιχεία δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμη στο λογισμικό του ΕΦΚΑ, επεσήμανε σήμερα ο Διευθυντής του ΕΦΚΑ, Βαγγέλης Γεωργουλόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Βόλου, Θανάση Παπαδημόπουλο.

Οπως είπε ο κ. Γεωργουλόπουλος, η έκδοση νέων συντάξεων του πρώην ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ καθυστερεί μέχρι και 1,5 χρόνο, εν αντιθέσει με τις νέες συντάξεις ασφαλισμένων στο πρώην ΙΚΑ που εκδίδονται μέσα σε 1 με 3 μήνες. Ωστόσο, αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης δεν διαθέτει αυτήν την στιγμή ο ΕΦΚΑ, όπως πρόσθεσε ο κ. Γεωργουλόπουλος.

Ανακοίνωσε επίσης πως, από την 1/1/2019 έως και σήμερα έχουν εκδοθεί συνολικά 870 νέες επικουρικές συντάξεις, γεγονός που το χαρακτήρισε ως “ανάσα” για συνταξιούχος, καθώς η διαδικασία ήταν “παγωμένη από το 2015.

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ, Θανάσης Παπαδημόπουλος, από την πλευρά του απηύθυνε έκκληση προς τους εν δυνάμει συνταξιούχους να μην πείθονται από όσους τους υπόσχονται, έναντι αμοιβής, γρηγορότερη έκδοση σύνταξης, διότι, όπως τόνισε, η διαδικασία που ακολουθείται με την καταμέτρηση ενσήμων είναι η ίδια για όλους τους αιτούντες.

“Ο,τι ισχύει για τον έναν, ισχύει για όλους. Να μην πληρώνουν οι εν δυνάμει συνταξιούχοι γιατί οι νέες συντάξεις δεν βγαίνουν πιο γρήγορα”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου