ΤΟΠΙΚΑ

Ελπίδες ανάκαμψης για την τοπική αγορά

ελπίδες-ανάκαμψης-για-την-τοπική-αγορ-436265

Στο διήμερο σήμερα Μ. Παρασκευή και αύριο Μ. Σάββατο και στους επισκέπτες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι έμποροι της αγοράς του Βόλου και της Νέας Ιωνίας προκειμένου να αυξήσουν το τζίρο τους την εορταστική περίοδο.
Μέχρι και σήμερα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας η κίνηση ήταν μεν ικανοποιητική αλλά σε συγκεκριμένα είδη, όπως τα παιδικά ενδύματα και υποδήματα και οι λαμπάδες.
 
Μεγάλη πτώση καταγράφουν οι τζίροι στα καταστήματα της αγοράς με γυναικεία και ανδρικά ενδύματα και υποδήματα, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό στον κλάδο με τους περισσότερους επαγγελματίες να διαμαρτύρονται για την υφιστάμενη κατάσταση.
 
Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ αύριο Μ. Σάββατο από τις 8.20 το πρωί μέχρι τις 2.30 μετά το μεσημέρι για τα τελευταία ψώνια.
 
Οι Βολιώτες καταναλωτές είναι μετρημένοι στις αγορές τους και αυτό ενισχύει τον προβληματισμό των εμπόρων, που βλέπουν ότι το δώρο πλέον  ξοδεύεται στις απολύτως απαραίτητες υποχρεώσεις.

«Το αγοραστικό ενδιαφέρον προς το παρόν περιορίζεται σε παιδικά είδη ένδυσης και υπόδυσης, στις παραδοσιακές λαμπάδες για τα βαφτιστήρια και σε ορισμένα είδη δώρων, αλλά με πολύ φειδώ» σχολιάζει ο πρόεδρος του ΕΣΒΝ Αλέξανδρος Μαγαλιός, που ωστόσο εκτιμά ότι σήμερα και αύριο οι τζίροι θα είναι πιο ικανοποιητικοί, καθώς αναμένονται στην περιοχή μας αρκετοί επισκέπτες που θα «ζεστάνουν» και την αγορά.

Την προοπτική  πάντως να συνεχιστεί η οικονομική καχεξία  την περίοδο μετά το Πάσχα οι έμποροι του Βόλου δεν θέλουν καν να τη σκέφτονται, καθώς υπάρχουν πολλές οικονομικές υποχρεώσεις που ήδη προκαλούν πονοκέφαλο με τους επαγγελματίες να αναζητούν λύσεις για να τονώσουν τη ρευστότητά τους. Ήδη γνωστή αλυσίδα ανδρικών ενδυμάτων παρ’ όλο ότι διανύουμε Μ. Εβδομάδα, έκανε αίτηση και κάνει μεγάλες προσφορές στα είδη της, θέλοντας προφανώς να ενισχύσει τον τζίρο της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου