ΤΟΠΙΚΑ

Σύλληψη χονδρεμπόρου «λευκού θανάτου»

σύλληψη-χονδρεμπόρου-λευκού-θανάτο-443475

Τη δράση χονδρεμπόρου του «λευκού θανάτου» διέκοψε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Είχε δικτυώσει την επιχείρησή του σε όλη τη Θεσσαλία και σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας διέθετε σε μικροδιακινητές περισσότερο από ένα κιλό ηρωίνης σε εβδομαδιαία βάση!

Ο υπήκοος Αλβανίας, 36 ετών, ο οποίος κατοικεί σε χωριό της Καρδίτσας, αιφνιδιάστηκε προχθές στις 9:30 το βράδυ με την έφοδο μεγάλης δύναμης αστυνομικών της Δίωξης Βόλου, την ώρα που έθαβε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης και τα σύνεργα πώλησής της σε δασική περιοχή, στα Βούναινα Λάρισας. Την ποσότητα εντόπισε ο αστυνομικός σκύλος, ο οποίος ανέλαβε υπηρεσία μόλις προ τετραμήνου, μετά από τη συνταξιοδότηση του προκατόχου του.

Μαζί με τον 36χρονο αλλοδαπό συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός κάτοικος Λάρισας, ο οποίος είχε αναλάβει το ρόλο του «σοφέρ» του Αλβανού με αμοιβή… δόσεις ηρωίνης.

Μία ακόμη σημαντική επιτυχία προσθέτει το τελευταίο εικοσαήμερο το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου στις υποθέσεις του. Και σε αυτή την περίπτωση χρειάστηκε προσεκτική αξιοποίηση των πληροφοριών που περιήλθαν στην υπηρεσία και πολυήμερη παρακολούθηση σε μια δύσβατη δασική περιοχή.

Ο δράστης τέθηκε υπό στενή παρακολούθηση. Διαπιστώθηκε ότι στη δασική περιοχή στη Βούναινα είχε στήσει την «έδρα» της επιχείρησής του. Καθημερινά έδινε ραντεβού στο ίδιο σημείο με τέσσερις έως επτά μικροδιακινητές, πουλώντας σε ημερήσια βάση 150-200 γραμμάρια ηρωίνης. Το «μεροκάματό» του, γύρω στις 3.000 ευρώ, το έβγαζε από στη διάρκεια μίας ώρας από τις 8:20 έως τις 9:30 το βράδυ.

Το σημείο που είχε επιλέξει για τις συναλλαγές με υποψήφιους αγοραστές, οι οποίοι προμηθεύονταν από 40-50 γραμμάρια ηρωίνης σε κάθε επίσκεψη, βρίσκονταν 25 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο διαμονής του.

Για τις καθημερινές μετακινήσεις του χρησιμοποιούσε ως οδηγό 35χρονο Λαρισαίο, ο οποίος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Η αμοιβή του ήταν 5 γραμμάρια ηρωίνης την εβδομάδα.

Ο 35χρονος υποχρεούταν να τον περιμένει μέχρι να ολοκληρώσει τις δοσοληψίες, κρυμμένος με το αυτοκίνητο σε κοντινό σημείο, κρατώντας ταυτόχρονα τσίλιες. Στη συνέχεια τον επιβίβαζε στο αυτοκίνητο και τον επέστρεφε στο χωριό του.

Τη Μ. Τρίτη ο νεοεισαχθείς στο Σώμα αστυνομικός σκύλος με το όνομα «Caesar» εντόπισε θαμμένες επτά ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 716 γραμμάρια, που αντιστοιχεί σε 11.000 δόσεις και 220.000 ευρώ. Η ίδια πλαστική σακούλα περιείχε δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας με ειδικό φωτάκι για τη νύχτα, ενώ δίπλα βρισκόταν το σκεπάρνι.

Το επόμενο βράδυ το χώρο περικύκλωσαν 13 αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη του αλλοδαπού δίπλα από τη καβάντζα και του Λαρισαίου συνεργού του.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό 270 ευρώ. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Οι συλληφθέντες προσήχθησαν χθες στην Εισαγγελία Καρδίτσας.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου