ΤΟΠΙΚΑ

Πασαρέλα της ζωής στήνεται στον Βόλο

πασαρέλα-της-ζωής-στήνεται-στον-βόλο-573533

Την Πρωταπριλιά η ξεχωριστή επίδειξη μόδας, μέσω της οποίας θα εκπέμψει ηχηρό μήνυμα ισότητας

Παραολυμπιονίκες – μεγάλα ονόματα του αθλητισμού, γνωστά μοντέλα, αλλά και μαχητές της ζωής ανεβαίνουν στην… πασαρέλα της ζωής για να παρουσιάσουν ρούχα τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων σε μία ξεχωριστή επίδειξη μόδας για άτομα με αναπηρίες. Η πασαρέλα θα στηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου, όπου τη Δευτέρα 1η Απριλίου στις 6 το απόγευμα 30 άτομα on stage και περίπου 50 back stage θα στείλουν ηχηρό μήνυμα ότι η αναπηρία δεν συνιστά πρόβλημα, αλλά ταυτότητα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πρόκειται για την 4η πανελλήνια επίδειξη μόδας για άτομα με αναπηρίες, που διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά στον Βόλο με στόχο την ένταξη των ατόμων με αναπηρίες στην καθημερινότητα με όρους ισότητας. Οι άλλες τρεις είχαν πραγματοποιηθεί σε Βάρη, Ρόδο και Αργυρούπολη. Διοργανώνεται από το σωματείο «Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, μόνο άνθρωποι» και την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Παγκόσμια Αγκαλιά» και όπως τονίστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ξενία Βόλος, «ο Βόλος αποτέλεσε μια πραγματικά ανοιχτή αγκαλιά για τη διοργάνωση».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του σωματείου «Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, μόνο άνθρωποι» και πρώην Μις Ελλάς Σύλβια Αντώναρου, πρόκειται για μία προσπάθεια που στόχο έχει να αποδείξει ότι όλα είναι εφικτά, αρκεί να υπάρχουν δύναμη, θέληση και αγάπη. «Επί σκηνής θα βγουν άνθρωποι, που κατάφεραν να κερδίσουν την αναπηρία τους, να την αγαπήσουν, να την κάνουν ταυτότητα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Αντώναρου, αναφέροντας ενδεικτικά μεγάλα ονόματα του ελληνικού αθλητισμού, που παρά την αναπηρία τους διέπρεψαν στη ζωή και τον αθλητισμό, όπως ο Γιάννης Κωστάκης, η Δήμητρα Πασχάλη, η Αλεξάνδρα Σταμοπούλου, ο Βασίλης Ντούνης, η Γεωργία Κάλτση, ο Χρήστος Μελέτης, ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης και ο Παναγιώτης Κοντογιάννης, οι οποίοι θα πλαισιωθούν από γνωστά ονόματα στον χώρο του μόντελινγκ, αλλά και από μία πλειάδα εθελοντών, μεταξύ των οποίων και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, προκειμένου να παρουσιαστεί ένα απόλυτα επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Επί σκηνής θα εναλλάσσονται, όπως εξήγησε η κ. Αντώναρου, άτομα με αναπηρίες και μοντέλα, που θα παρουσιάζουν ρούχα τοπικών επιχειρήσεων, ενώ guest star θα είναι ο γνωστός σχεδιαστής υψηλής ραπτικής Μάικ Νικολάτος. Σήμα κατατεθέν της εκδήλωσης θα αποτελέσει ένα ξεχωριστό χορευτικό.

«Στόχος μας είναι να αποτελέσει μία μεγάλη γιορτή», ανέφερε η εκπρόσωπος της «Παγκόσμιας Αγκαλιάς» στον Βόλο κ. Ευγενία Φραγκούλη, τονίζοντας ότι «η αναπηρία είναι στο μυαλό κι όχι στο σώμα». Οπως ανέφερε και η ίδια δοκιμάστηκε δύο φορές πολύ σοβαρά στη ζωή της και παρά τα προβλήματα, γέμισε δύναμη και αγάπη για να προσφέρει. Στόχος μάλιστα όπως ανέφερε είναι η επίδειξη μόδας να είναι μόνο η αρχή πολλών κοινωνικών δράσεων, που θα γίνουν στην πόλη με στόχο την ισότιμη ένταξη των ατόμων με αναπηρίες στην κοινωνία.

Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Βόλου έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή τη διοργάνωση και για τον λόγο αυτό η κ. Αντώναρου απένειμε τιμητικές πλακέτες τόσο στην κ. Κολυνδρίνη και στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, όσο και στον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο, για λογαριασμό του οποίου την παρέλαβε η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη. Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη αναφέρθηκε στη γνωριμία της με την κ. Αντώναρου, μέσα από την προσωπική περιπέτεια της οποίας κατάλαβε πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες και πώς ο καθένας μπορεί να βρεθεί σε αναπηρικό αμαξίδιο από τη μία στιγμή στην άλλη. «Εχοντας και βιωματική εμπειρία από τον πατέρα μου, καταλαβαίνω ότι είμαστε όλοι εν δυνάμει στη θέση των ατόμων με αναπηρίες, που καταφέρνουν παρά τις δυσκολίες να στέκονται όρθιοι με τα πόδια της ψυχής και να κάνουν τα απλά και καθημερινά. Στην επίδειξη άτομα με αναπηρίες θα βρεθούν στην πασαρέλα και θα απευθυνθούν σε όλους εμάς που είμαστε ίσοι μεταξύ μας και ευτυχώς όχι ίδιοι», τόνισε η κ. Κολυνδρίνη υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αποτελέσει η εκδήλωση την αρχή νέων δράσεων στην περιοχή.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη αναφέρθηκε στη δύναμη ψυχής των ατόμων με αναπηρία, που διεκδικούν την ισότιμη ένταξη στην κοινωνία και απηύθυνε ανοιχτό προσκλητήριο σε όλους να συμμετέχουν στην ξεχωριστή επίδειξη μόδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου