ΤΟΠΙΚΑ

Επιλογή Ευθύνης: «Η δημοτική αρχή της …τουαλέτας. Ούτε μία σχολική αίθουσα σε 5 χρόνια»

επιλογή-ευθύνης-η-δημοτική-αρχή-της-573944

Από την παράταξη της α΄ ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, Επιλογή Ευθύνης -Πάμε Μπροστά”, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Σχολιάζοντας τα όσα ψέλλισε ο απερχόμενος δήμαρχος στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την παταγώδη αποτυχία της δημοτικής αρχής να κατασκευάσει έστω και μια νέα σχολική αίθουσα στα πέντε χρόνια της θητείας της, η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά», σε ανακοίνωση της, αναφέρει τα εξής:

«Ο απερχόμενος, πλέον, δήμαρχος ξεκίνησε τη θητεία του ανακοινώνοντας –με τυμπανοκρουσίες, εννοείται- ότι ξαναανοίγουν οι δημοτικές τουαλέτες στην πλατεία Ελευθερίας. Και κλείνει τη θητεία του, ανακοινώνοντας ότι μπορεί μεν να μην εδέησαν να κατασκευάσουν, επί πέντε ολόκληρα χρόνια, ούτε μία νέα σχολική αίθουσα, αλλά για 15-20 τουαλέτες φροντίσανε…

Και βέβαια τη «δικαιολογία» την είχε στο στόμα. Τι να κάνουμε –σου λέει- σε πέντε χρόνια, όταν «ένα διαμέρισμα να θέλεις να φτιάξεις χρειάζεσαι τέσσερα χρόνια». Λογικό το βρίσκουμε. Ο άνθρωπος κρίνει με τα μέτρα της δικής τους αδιαφορίας και της δικής τους ανικανότητας.

Να τον ενημερώσουμε, πάντως, ότι με μέτρα της δημοτικής αρχής Σκοτινιώτη έφτασαν τριάμισι μόλις χρόνια θητείας, με έναν Δήμο μάλιστα που τότε στηνότανε με μύρια όσα προβλήματα, για να κατασκευαστούν εξ υπαρχής και να παραδοθούν στην εκπαιδευτική κοινότητα πέντε νέα ιδιόκτητα διδακτήρια, που αποτελούν πραγματικό κόσμημα (το 7ο Δημοτικό Σχολείο- 10ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας – Μελισσατίκων, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς – Άλλης Μεριάς, το 17ο βιοκλιματικό Νηπιαγωγείο Βόλου, το 12ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας και το 1ο Νηπιαγωγείο Αγριάς), αλλά και για να παραδοθεί με εγκατεστημένο εργολάβο άλλο ένα, το 5ο Νηπιαγωγείο Βόλου. Και όλα με πόρους από το ΕΣΠΑ.

Αλλά για ποιο ΕΣΠΑ μιλάμε;. Γι’ αυτό που δεν καταφέρανε να ξεκινήσουν ούτε ένα νέο έργο; ΄Η γι’αυτό που «καταφέρανε» να αφήσουν τον Δήμο Βόλου έξω από το πρόγραμμα για τη σχολική στέγη, αφού η πρόταση που κατέθεσαν δεν ήταν συμβατή προς την πρόσκληση; Και πώς να είναι συμβατή, όταν, αντί να ακούσουν την υπηρεσία που ξέρει, θέλησαν –όπως το συνηθίζουν- να κάνουν του κεφαλιού τους.».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου