ΤΟΠΙΚΑ

Παρεμβάσεις 1,8 εκατ. ευρώ για την κάλυψη αναγκών στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

παρεμβάσεις-18-εκατ-ευρώ-για-την-κάλυψη-574149

Πυρά από την αντιπολίτευση δέχθηκε η δημοτική αρχή για μηδενικές παρεμβάσεις στη σχολική στέγη

Τέλος στην καθημερινή… «Οδύσσεια» δεκάδων μαθητών που αναγκάζονται να διανύουν χιλιόμετρα από τις Αλυκές προκειμένου να κάνουν μάθημα σε σχολείο στον Βόλο, ελλείψει αιθουσών διδασκαλίας στο 27ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή τους δίνει ο Δήμος Βόλου.

Μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» πρόκειται να χρηματοδοτηθεί με ποσό 1,88 εκατ. ευρώ η κατασκευή νέων αιθουσών στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου.

Στο σχολείο θα γίνουν και παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, όπως επίσης ενεργειακά θα αναβαθμιστεί και το Καρτάλειο Διδακτήριο.

Για τις παρεμβάσεις στα σχολικά συγκροτήματα άναψε πράσινο φως στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.

Ωστόσο η δημοτική αρχή δέχθηκε πυρά περί εγκατάλειψης της σχολικής στέγης στον δήμο.

«Προεκλογικά πάτε να φτιάξατε νέο σχολείο. Πέντε χρόνια δεν προσθέσατε ούτε μία νέα αίθουσα ενώ οι ανάγκες είναι τεράστιες. Γεμίσατε κοντέινερ τα σχολεία και επιπλέον δεν φροντίζετε ούτε αντισεισμικό έλεγχο να κάνετε», είπε ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Αποστόλης Νάνος.

«Στα πέντε χρόνια είναι η πρώτη πρόσθεση αίθουσας σε δημοτικό σχολείο. Θα κριθείτε και θα κριθείτε αυστηρά», ανέφερε εξάλλου και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κ. Γαργάλας.

Απαντώντας στον κ. Νάνο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γ. Μουλάς τόνισε ότι η δημοτική αρχή παρέλαβε την κατάσταση. «Εσείς είστε εκείνοι που έχετε διαχρονικά τεράστιες ευθύνες γιατί έπρεπε να είχατε φροντίσει στα χρόνια που πέρασαν να κάνετε υποδομές. Σας τα επιστρέφουμε», είπε.

«Κάθε χρόνο εντάσσουμε στον προϋπολογισμό μας το μέγιστο που μπορούμε για συντηρήσεις στα σχολεία. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε το χάος που παραλάβαμε», ανέφερε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Θάνος Θεοδώρου αναφερόμενος στα μεγάλα έργα που δρομολογούνται στα σχολεία.

«Αυτό που βιώνουμε στη χώρα μας με τα κοντέινερ στα σχολεία είναι ένα κατάντημα. Είναι όμως μία κατάσταση που παραλάβαμε και δεν ευθυνόμαστε εμείς γι’ αυτή. Ένα διαμέρισμα να θέλεις να φτιάξεις χρειάζεσαι τέσσερα χρόνια. Εμείς έχουμε φροντίσει για τουλάχιστον 15 – 20 τουαλέτες στα σχολεία. Όταν μιλάμε για παιδιά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», είπε εξάλλου, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Μουσείο της Αργούς

Παραλήφθηκε χθες η οριστική μελέτη για το Μουσείο της Αργούς από το δημοτικό συμβούλιο.

«Αυτό που έπρεπε να έχει γίνει πριν από πέντε χρόνια έγινε σήμερα, πέντε χρόνια μετά και αφού λοιδορήθηκαν πρόσωπα και καταστάσεις», σχολίασε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κ. Γαργάλας.

Από την πλευρά του πάντως ο δημοτικός σύμβουλος της «Δύναμης Βόλου» Τέλης Δουλόπουλος αναφέρθηκε στη συγκρότηση της επιτροπής που θα αναλάβει να «τρέξει» το έργο. Ο κ. Δουλόπουλος διαμαρτυρήθηκε για την «αντικατάστασή» του στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κι ενώ ο ίδιος δεν αποδέχθηκε, ούτε απέρριψε την τιμητική όπως είπε πρόταση που του έγινε. «Πώς αντικαθιστάς κάποιον που δεν είπε ναι;», διερωτήθηκε ενώ διαμαρτυρήθηκε και για προηγούμενο σχόλιο του δημάρχου ότι «έχει κομματικές αγκυλώσεις». «Δεν έχω κομματικές αγκυλώσεις και το έχω αποδείξει όταν χρειάστηκε να διαφοροποιηθώ από τις αποφάσεις της παράταξής μου», τόνισε.

Πρόσληψη 47 διμηνιτών

Στην πρόσληψη 47 διμηνιτών αποφάσισε τέλος να προχωρήσει ο δήμος Βόλου για την ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας, ενόψει της έναρξης της κολυμβητικής περιόδου και λόγω των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν για την προετοιμασία των ακτών.

«Μέσα στις δίμηνες προσλήψεις που δεν γίνονται με διαδικασία ΑΣΕΠ κρύβονται του κόσμου τα ρουσφέτια. Δεν εξυπηρετούν τίποτα, καταστρέφουν παρά δημιουργούν», ανέφερε ο κ. Γαργάλας.

«Για τα δίμηνα δεν υπάρχουν διαδικασίες ΑΣΕΠ. Θα κριθούμε για ό,τι κάνουμε», απάντησε ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου