ΤΟΠΙΚΑ

Σε εγκατάλειψη η Κουκουράβα

σε-εγκατάλειψη-η-κουκουράβα-574388

Καλαμιές κλείνουν τον κεντρικό δρόμο, ακαθάριστα καλντερίμια, φωτισμός και σήμανση που δεν επαρκούν

Δημότες… δεύτερης κατηγορίας αισθάνονται οι κάτοικοι της Κουκουράβας, καταγγέλλοντας πλήρη αδιαφορία για την επίλυση προβλημάτων στο χωριό, που κάνουν την καθημερινότητά τους δύσκολη.

Υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής είναι τα αγριόχορτα και οι καλαμιές που πνίγουν την περιοχή. Οπως αναφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τα καλντερίμια, μέσω των οποίων επικοινωνούν τα σπίτια τους με το κεντρικό οδικό δίκτυο, είναι σχεδόν απροσπέλαστα. «Τα χόρτα κλείνουν τα καλντερίμια και δεν μπορούμε να περάσουμε. Θα πάρουμε καμιά φωτιά και δεν θα μπορέσουμε να βγούμε έξω», αναφέρει κάτοικος του χωριού. «Αναγκαζόμαστε να τα καθαρίζουμε μόνοι μας, ενώ όταν υπήρχε η Κοινότητα, όλο και κάποιος φρόντιζε γι’ αυτό. Εμείς όμως συνεχίζουμε να πληρώνουμε δημοτικά τέλη και δεν έχουμε τα βασικά στην περιοχή μας», επισημαίνει κάτοικος.

Αγριόχορτα όμως και καλαμιές πνίγουν και τον κεντρικό δρόμο προς Μακρινίτσα και προς Βόλο αντίστροφα. «Οι καλαμιές βγαίνουν πάνω στον δρόμο, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να βγαίνουν στο αντίθετο ρεύμα για να τις αποφύγουν. Χρειάζεται καθαρισμός», λένε κάτοικοι.

Οι ίδιοι ζητούν και ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού που δεν επαρκεί. Τόσο στον κεντρικό δρόμο, όσο και μέσα στα καλντερίμια ο φωτισμός είναι πολύ χαμηλός και άρα ανεπαρκής.

Κάτοικοι θέτουν ζήτημα ασφάλειας του οδικού δικτύου. Πέρα από τις φθορές στο οδόστρωμα και την ανεπαρκή διαγράμμιση απαιτούνται και στηθαία στην είσοδο του χωριού, στη μεγάλη στροφή πριν από τα πρώτα σπίτια. «Εκτός από τα στηθαία είναι αναγκαία η σήμανση και η τοποθέτηση καθρέπτη καθώς στο σημείο έχουν γίνει πολλά μικροατυχήματα», αναφέρουν.

«Είμαστε κι εμείς δημότες και ζητάμε τα ελάχιστα για το χωριό μας. Μπορεί να μην είμαστε τουριστικό χωριό όπως η Μακρινίτσα ή η Πορταριά, εδώ όμως μένουμε αρκετές οικογένειες που πληρώνουμε τα δημοτικά τέλη που μας αντιστοιχούν και ζητούμε την ελάχιστη ανταποδοτικότητα για να είναι η καθημερινότητά μας πιο εύκολη. Από τότε που έγινε ο «Καλλικράτης» και καταργήθηκε η Κοινότητα της Μακρινίτσας, ο τόπος μας έχει εγκαταλειφθεί», διαμαρτύρονται.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου