ΤΟΠΙΚΑ

Διασώστες από την Μαγνησία αναρριχήθηκαν στην πιο ψηλή κορυφή

διασώστες-από-την-μαγνησία-αναρριχήθ-574790

Αποστολή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας στην πανελλήνια συνάντηση χειμερινής αναρρίχησης

Στην πιο ψηλή κορυφή των Βαρδουσίων σε ύψος 2.495 μέτρων βρέθηκε πενταμελής αποστολή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, συμμετέχοντας στην 3η πανελλήνια συνάντηση χειμερινής αναρρίχησης. Εφοδιασμένοι με το υπερσύγχρονο φορείο που διαθέτει η Λέσχη, μέλη της ομάδας «κατέκτησαν» την πιο ψιλή κορυφή του συγκεκριμένου βουνού, βιώνοντας συναρπαστικές εμπειρίες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η εξόρμηση της πενταμελούς αποστολής διήρκεσε από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, ενώ ενδιαφέρον είχε το γεγονός ότι στη συνάντηση συμμετείχαν 120 λάτρεις της αναρρίχησης από όλη την Ελλάδα.

«Η εμπειρία που αποκόμισαν τα μέλη μας ήταν θετική γιατί παράλληλα με τις καθημερινές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, περιλαμβάνονταν επίσης σενάρια διάσωσης και έλαβε, με αυτό τον τρόπο, τη μορφή εκπαίδευσης» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Βασίλης Ηλιόπουλος, αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

Επικεφαλής της ομάδας που εκπροσώπησε τη Λέσχη στη συνάντηση ήταν ο Αντώνης Βελαλής ο οποίος μίλησε με ενθουσιασμό για τις εμπειρίες που βίωσαν τα μέλη που συμμετείχαν. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων το χιονισμένο τοπίο και οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν αποτέλεσαν ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα.

«Κάναμε ανάβαση γύρω στα 1.500 μέτρα και μετά από μια τρίωρη παγοαναρρίχηση με ειδικό εξοπλισμό καταλήξαμε στην κορυφή Κόρακας των Βαρδουσίων που είναι η ψηλότερη κορυφή στα Βαρδούσια Ορη» ανέφερε ο κ. Βελαλής.

Στη διάρκεια της συμμετοχής τους στην πανελλήνια συνάντηση πραγματοποίησαν εκπαιδευτική άσκηση με φορείο, μεταφέροντας τραυματία, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής άσκησης και παράλληλα συμμετείχαν επικουρικά στην διασωστική κάλυψη των συμμετεχόντων.

Τα μέλη της ομάδας της Μαγνησίας είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες, ενώ δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν όσους υποστήριξαν και μερίμνησαν για τη συγκεκριμένη αποστολή, τους Νίκο Μαγγίτση, Νίκο Κοντό και τον ΕΟΣ Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου