ΤΟΠΙΚΑ

Τώρα δηλώνουν άγνοια για τα 100 κιλά χασίς…

τώρα-δηλώνουν-άγνοια-για-τα-100-κιλά-χασί-574867

Αφαντος ο Ιταλός – Ερευνες της Αστυνομίας για την εμπλοκή στην υπόθεση ενός ακόμη ατόμου, Ελληνα

Ισχυρίστηκαν ότι ούτε είδαν, ούτε γνώριζαν τίποτα για τα 100 κιλά χασίς οι δύο διακινητές ναρκωτικών ουσιών, που κατελήφθησαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Μαγνησίας στην ΠΑΘΕ να μεταφέρουν με φορτηγάκι με απώτερο προορισμό την Τουρκία την προαναφερόμενη πρωτόγνωρη για τα τοπικά δεδομένα σε μέγεθος ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Το περασμένο Σάββατο τα ξημερώματα σε έλεγχο στο ρεύμα της ΠΑΘΕ προς Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο 292ο χιλιόμετρο, που βρίσκεται μεταξύ Αλμυρού και κόμβου Μικροθηβών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο ημεδαπούς ηλικίας 32 και 38 ετών κατοίκους Αθηνών και Ευβοίας αντίστοιχα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στον ουρανό και στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου 87 συσκευασίες με ποσότητα χασίς συνολικού βάρους 99,5 κιλών, οι οποίες θα προωθούνταν στη μαύρη αγορά αντί του ποσού των 180.000 ευρώ. Το όχημα κατασχέθηκε, ενώ οι δύο άντρες οδηγήθηκαν στα κρατητήρια.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Βόλου και εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, η οποία σημειωτέον τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα ακόμη και με ισόβια κάθειρξη και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή Βόλου.

Οι δράστες ζήτησαν ακολούθως και έλαβαν 24ωρη προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν για τις πράξεις τους.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να αρνούνται τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Οι δράστες ισχυρίζονται ότι πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη, επειδή η μητέρα του ενός ήταν άρρωστη και ότι το όχημα στο οποίο επέβαιναν δεν ήταν δικό τους, αλλά τους το είχε δώσει ο ενοικιαστής του σπιτιού του ενός, προκειμένου να τους διευκολύνει.

Οι συλληφθέντες ισχυρίζονται ότι δεν ήξεραν τίποτα για τα ναρκωτικά, όπως ακριβώς δήλωναν και στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή τους.

Στο μεταξύ, οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ατόμου που προμήθευσε στους δύο Ελληνες τα ναρκωτικά συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιταλός, στον οποίο φαίνεται από την άδεια να ανήκει το φορτηγάκι, δεν έχει εντοπιστεί από τις αστυνομικές αρχές.

Ούτε κατασκευαστική επιχείρηση φαίνεται να υπάρχει στην Ελλάδα, στην οποία να απασχολείται ο Ιταλός, ούτε και σπίτια, ώστε ο υπήκοος Ιταλίας να διαμένει στη χώρα, όπως αναφέρει η άδεια του οχήματος, που ωστόσο έχει εκδοθεί στην ελληνική γλώσσα.

Δεν αποκλείεται λοιπόν τα στοιχεία του ατόμου, στο οποίο φαίνεται να έχει εκδοθεί η άδεια του οχήματος, να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ο Ιταλός να μην είναι πραγματικό πρόσωπο, αλλά κατασκευασμένο.

Οι αστυνομικοί ερευνούν παράλληλα τα στοιχεία του ενοικιαστή του ενός εκ των δύο συλληφθέντων, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται στο παρελθόν να έχει απασχολήσει τις αρχές με διάφορα άλλα αδικήματα του Ποινικού Κώδικα, όπως απάτες.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση.

Στο μεταξύ, με αφορμή την εν λόγω υπόθεση – επιτυχία της ΟΠΚΕ Μαγνησίας η Ενωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ Θεσσαλίας εξέδωσε χθες συγχαρητήρια ανακοίνωση.

«Η Ένωσή μας εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στον διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και στο προσωπικό της Υπηρεσίας του, οι οποίοι, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, την 23 – 03 – 2019 κατέσχεσαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 99,5 κιλών με την παράλληλη σύλληψη δύο ατόμων.

Η μεγάλη κατασχεθείσα ποσότητα είναι δηλωτική του ισχυρού «χτυπήματος» σε βάρος των κυκλωμάτων, που λυμαίνονται την υγεία ευπαθών ατόμων και δη της νεολαίας», αναφέρει η Ενωση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου