ΤΟΠΙΚΑ

Περιφερειακός: Τελεσίγραφο στο ΥΠΕΧΩΔΕ

περιφερειακός-τελεσίγραφο-στο-υπεχω-851206

Την επιστολή-«τελεσίγραφο» προς το ΥΠΕΧΩΔΕ για συγκεκριμένο και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα σχετικά με το έργο του περιφερειακού αποστέλλει σήμερα ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας.
Με την προειδοποίηση κλιμακούμενων δυναμικών κινητοποιήσεων και με σαφές μήνυμα ότι έχει εξαντληθεί κάθε όριο ανοχής και αντοχής για τη Μαγνησία από τις διαρκείς εμπλοκές στο έργο, ο κ. Παπατόλιας θα μεταφέρει τις θέσεις του κορυφαίου θεσμικού οργάνου του νομού, όπως εκφράστηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου.
Η νέα ανατροπή που επέφερε στο χρονοδιάγραμμα η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) σχετικά με τις εργασίες στην περιοχή του θολωτού τάφου, ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».
Το νομαρχιακό συμβούλιο συζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης την περασμένη Δευτέρα τις εξελίξεις στο έργο της παράκαμψης του πολεοδομικού συγκροτήματος, με τον νομάρχη να επισημαίνει την ανάγκη δημιουργίας συντονισμένου «μετώπου» διεκδίκησης.
Η νομαρχιακή αρχή με τη σημερινή επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ Δημ. Κατσιγιάννη –παρά τη δέσμευσή του ακόμη δεν έχει οριστικοποιήσει ημερομηνία επίσκεψης στο Βόλο- ζητώντας να προωθηθεί έγκαιρα κάθε διαδικασία, ώστε ο σημερινός περιφερειακός να παραδοθεί σε χρήση το συντομότερο δυνατό.
Ο νομάρχης θα ζητήσει να ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα, μεταφέροντας την πρόθεση που υπάρχει στο νομό για δυναμικές κινητοποιήσεις, εάν τις αμέσως επόμενες ημέρες δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς τις πρωτοβουλίες που σκοπεύουν το ΥΠΕΧΩΔΕ και το υπουργείο Πολιτισμού να αναλάβουν.
Πρώτη επισήμανση προς τον κ. Κατσιγιάννη αναμένεται να αποτελέσει η άμεση εγκατάσταση του εργολάβου για τις εργασίες-«σκούπα». Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, που ανέδειξε την ανάδοχο εργολήπτρια εταιρεία παραμένει εδώ και ένα περίπου μήνα στο γραφείο του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά προς υπογραφή.
Άμεση τροποποίηση της μελέτης, σύμφωνα με την απόφαση του ΚΑΣ, η οποία προβλέπει την γεφύρωση και των δύο κλάδων στο ύψος του θολωτού τάφου και πριμοδότηση του εργολάβου για έναρξη των εργασιών «σκούπα» από την περιοχή του τάφου αναμένεται να αποτελέσουν άλλες δύο από τις επισημάνσεις που θα περιλαμβάνει η επιστολή.
Σταθερό αίτημα παραμένει η σύσταση Επιτροπής Παρακολούθησης με τη συμμετοχή του ΤΕΕ και του δήμου Βόλου των έργων που κατασκευάζει το ΥΠΕΧΩΔΕ στο νομό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου