ΤΟΠΙΚΑ

Με λαμπρότητα η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στον Βόλο

με-λαμπρότητα-η-παρέλαση-για-την-25η-μαρ-576159

Με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση μπροστά από τους επισήμους κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου και την απελευθέρωση της χώρας από τον τουρκικό ζυγό, στον Βόλο. Με σύμμαχο τον καλό καιρό πλήθος κόσμου παραβρέθηκε και χειροκρότησε τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που παρέλασαν μπροστά από τους επισήμους. Εντυπωσιακά επίσης ήταν τα στρατιωτικά αγήματα των πεζοναυτών της 32ης Ταξιαρχίας , των σμηνιτών της 111 Πτέρυγας Μάχης Νέας Αγχιάλου και των οπλιτών της 1ης Ταξιαρχίας της Αεροπορίας Στρατού από το Στεφανοβίκειο, ενώ τις επιδοκιμασίες του κόσμου κέρδισαν οι εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων, τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού καθώς επίσης οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι πρόσκοποι που συμμετείχαν στην παρέλαση.

Θερμό επίσης χειροκρότημα, όταν πέρασε μπροστά από τους επισήμους, εισέπραξε η αντιπροσωπεία του Συλλόγου Μακεδόνων Ν. Μαγνησίας «Ο Μέγας Αλέξανδρος». Σημειώνεται, πως απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, μέλη του συλλόγου είχαν αναρτήσει ένα μεγάλο πανό με το σήμα της Βεργίνας, στο οποίο αναγράφονταν το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι Ελληνική».

Εξάλλου, ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας προκάλεσαν οι διελεύσεις που πραγματοποίησαν τα ελικόπτερα Απάτσι, διασχίζοντας τον καταγάλανο ουρανό. Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με την τέλεση δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και συνεχίστηκαν με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής.Την Κυβέρνηση στην παρέλαση εκπροσώπησε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Μηνύματα για την επέτειο

Στην ανάγκη εθνικής ενότητας τις κρίσιμες μέρες που διανύουμε ως χώρα, εστίασαν στις δηλώσεις τους οι τοπικοί φορείς αμέσως μετά τη λήξη της παρέλασης.

«Τα ιδανικά του αγώνα του ’21 είναι πάντα επίκαιρα. Ισότητα, ελευθερία ειδικά τώρα και εν όψει Ευρωεκλογών που βλέπουμε να υπάρξει μία έξαρση της ακροδεξιάς, όπου το «αυγό του φιδιού γεννάει τέρατα» πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι, με ομοψυχία, να παλεύουμε για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία», επισήμανε η υφυπουργός Οικονομίας Κατερίνα Παπανάτσιου. Απαντώντας εξάλλου σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων για το πανό που είχαν αναρτήσει οι Μακεδόνες, η υφυπουργός επισήμανε: «Δεν υπάρχει θέμα. Ο καθένας είναι ελεύθερος να μπορεί να λέει την άποψή του. Είναι σεβαστό αυτό. Αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος της δημοκρατίας. Η πολιτική έχει τις αντιθέσεις της, αρκεί αυτές να εκφράζονται μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος αφού συνεχάρη τη μαθητιώσα νεολαία και τους εκπαιδευτικούς, τα στρατευμένα νιάτα, αντιστασιακούς και όλους όσους έκαναν παρέλαση υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Όσοι με απύθμενο κυνισμό αποδυναμώνουν τα εθνικά μας συμφέροντα στη Μακεδονία, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, να γνωρίζουν ότι πολύ σύντομα θα κριθούν πολύ αυστηρά από τον ελληνικό λαό. Δύο μόλις χρόνια πριν από τη συμπλήρωση δύο αιώνων από την Επανάσταση της Εθνικής Παλιγγενεσίας, εκτιμώ ότι είναι αδήριτη ανάγκη για έναν εθνικό αναστοχασμό που θα αλλάξει τη μοίρα της χώρας και τώρα. Έναν εθνικό αναστοχασμό γιατί μπορούμε καλύτερα για την Ελλάδα και τους Έλληνες», είπε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ.

Στο μήνυμα της σημερινής επετείου αναφέρθηκε τέλος και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη τονίζοντας: «Διπλή γιορτή, διπλό μήνυμα. Ο ευαγγελισμός της Θεοτόκου να «ευαγγελίσει» τις ψυχές των νεοελλήνων με μήνυμα αισιοδοξίας και πίστης σ’ όλα τα επίπεδα. Το σημερινό μήνυμα είναι διαχρονικό όσο ποτέ. Η Ελλάδα ως έθνος πρέπει να παραμείνει ενωμένη με συνεκτικό δεσμό την πίστη στη διαχρονική της ύπαρξη και πάνω απ όλα στην υποχρέωσή της να σεβαστεί κάθε αρχή απέναντι στους προγόνους που έδωσαν τιμή και αίμα για την ελευθερία μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου