ΤΟΠΙΚΑ

Στο έλεος του Θεού το Σκοπευτήριο Ριζομύλου

στο-έλεος-του-θεού-το-σκοπευτήριο-ριζο-851206

«Στο έλεος του Θεού» βρίσκεται το έργο που σκοπευτηρίου πήλινων στόχων και μακρών αποστάσεων, ήταν το σχόλιο του αντινομάρχη Μαγνησίας Ηλ. Ξηρακιά, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον νομάρχη Απ. Παπατόλια αντιπροσωπεία του Σκοπευτικού Συλλόγου «Τεύκρος».
Το έργο ξεκίνησε το 1992. Δεκαπέντε χρόνια μετά τα κτίρια που έχουν κατασκευαστεί δεν έχουν εξασφαλισμένες άδειες, διευθέτηση των ρεμάτων δεν έχει γίνει, δεν υπάρχει τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο, ενώ συνολικά απαιτούνται ακόμη 15 εγκρίσεις!
Ο νομάρχης διαβεβαίωσε ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της κατασκευής του σκοπευτηρίου στο Ριζόμυλο, με τα μέλη της αντιπροσωπείας του Συλλόγου να εκφράζουν την ικανοποίησή τους, αφού έστω και τώρα ξεκινά η τακτοποίηση των σημαντικών εκκρεμοτήτων γύρω από το έργο.
Ο αντινομάρχης κ. Ξηρακιάς που παραβρέθηκε στη συνάντηση τόνισε ότι ξεκίνησε ήδη σε συνεργασία με την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος η διαδικασία σύνταξης της μελέτης για την κατασκευή ενός σκοπευτηρίου διεθνών προδιαγραφών.
«Πρώτα απ’ όλα όμως πρέπει να εξασφαλισθούν οι απαιτούμενες άδειες που θα μας επιτρέψουν να κατασκευάσουμε ένα σύγχρονο σκοπευτήριο μακρών αποστάσεων», είπε, προσθέτοντας ότι το έργο βρίσκεται στον «αέρα», ενώ ζημιές έχουν προκληθεί από περαστικούς.
Ο κ. Παπατόλιας ανέφερε ότι «αυτό που πρέπει να αρχίσει να απασχολεί τους ενδιαφερόμενους είναι και ο φορέας διαχείρισης του έργου, από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί από τη Νομαρχία» και δεσμεύθηκε να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία το επόμενο διάστημα.

Φράγμα Μαυρομάτι
Εξάλλου, ο αντινομάρχης Μαγνησίας Ηλ. Ξηρακιάς ενημέρωσε ότι ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κατασκευή του φράγματος Μαυρομάτι.
Χθες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον μελετητή του έργου συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες, πριν την εγκατάσταση του εργολάβου, που εκτιμάται ότι θα γίνει σε 10 ημέρες.
Ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες για τη διευθέτηση του δρόμου προς το εργοτάξιο. Το έργο προϋπολογισμού 11 εκ. ευρώ προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2009. Θα αποτελέσει έργο-γέφυρα μεταξύ του Γ’ και του Δ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου