ΤΟΠΙΚΑ

Στη φάκα πολυεθνική σπείρα

στη-φάκα-πολυεθνική-σπείρα-443721

Συμμορία «πολυεθνική» από τη Λαμία, η οποία είχε ρημάξει το τελευταίο δεκαήμερο περιοχές του Αλμυρού και του Βελεστίνου, εξάρθρωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Η επιτυχής αστυνομική επιχείρηση ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη πέντε ατόμων μετά από επεισοδιακή καταδίωξη δύο αυτοκινήτων σε χωράφια του Αχιλλείου χθες τα ξημερώματα.

Εμφορτο με κλοπιμαίες ηλεκτρικές συσκευές, τρόφιμα και ποτά ήταν το ένα από τα οχήματα της σπείρας, το οποίο εγκαταλείφθηκε στους αγρούς όταν το λάστιχο έσκασε, με τους δύο επιβάτες να διαφεύγουν πεζή και να χάνονται στο σκοτάδι.

Το δεύτερο όχημα όμως περικυκλώθηκε από τους αστυνομικούς και οι πέντε από τους επτά συνολικά της σπείρας βρέθηκαν με χειροπέδες. Τη δύσκολη επιχείρηση σύλληψης των μπουκαδόρων, οι οποίοι μετέτρεψαν σε εφιάλτη τα τελευταία βράδια για τους κατοίκους του Αλμυρού, είναι ενδεικτικό ότι χειρίστηκαν μόλις τέσσερις αστυνομικοί του Α.Τ. Αλμυρού και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων.

Η οργανωμένη παρέα -δύο Έλληνες εκ των οποίων ο ένας μόλις 16 ετών και ο δεύτερος 22 ετών, δύο Ρουμάνοι ηλικίας 19 και 22 ετών και ένας Αλβανός 19 ετών, όλοι κάτοικοι Στυλίδας- είχαν ταράξει από τις 10 Απριλίου εξοχικές κατοικίες στη Μιτζέλα, το Αχίλλειο και τους Αγ. Θεοδώρους. Η έξαρση των διαρρήξεων, η ίδια μεθοδολογία, αλλά και η προτίμηση στα αντικείμενα που έβαζαν στόχο, μαρτυρούσε δράση σπείρας. Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία, δήλωνε χθες ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Δημ. Κατσίκας.

Οι διαρρήκτες ήταν τόσο μικρόσωμοι, που μπορούσαν να γλιστρήσουν ακόμη και σε καπνοδόχο σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αστυνομίας. Τρύπωναν σε εξοχικές κατοικίες από στενά παράθυρα, ακόμη και όταν οι ιδιοκτήτες βρίσκονταν μέσα και κοιμόταν και άδειαζαν τα δωμάτια από ηλεκτρικές συσκευές και τα ντουλάπια από τρόφιμα και ποτά.

Μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα χθες η εισβολή τους σε εξοχική κατοικία στον Άγιο Δημήτριο Αχιλλείου ενεργοποίησε το συναγερμό σε άλλη κατοικία που έχει την επίβλεψη.

Άμεσα έσπευσε περιπολικό του Α.Τ. Αλμυρού, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων. Στην περιοχή διαπιστώθηκαν ύποπτες κινήσεις οχημάτων και σύμφωνα με τις περιγραφές κατοίκων, οι αστυνομικοί βρέθηκαν στα ίχνη των διαρρηκτών. Οι δύο έξοδοι του Αχιλλείου αποκλείστηκαν και η καταδίωξη των αυτοκινήτων, ένα Fiat Typo με πέντε επιβάτες και ένα Citroen 5 με δύο επιβάτες.

Η καταδίωξη ολοκληρώθηκε τρεις ώρες αργότερα, στις 4:30 το πρωί. Το Fiat Typo ακινητοποιήθηκε, όταν φύγανε τα μπουλόνια. Συνελήφθησαν οι πέντε, ενώ στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν επαγγελματικά κατσαβίδια και γάντια.

Στο δεύτερο τα λάστιχα έσκασαν και σταμάτησε την πορεία του, με τους δύο δράστες να τρέπονται σε φυγή και να εξαφανίζονται. Το C-5 είχε φορτωμένο μικρό ψυγείο, φούρνο μικροκυμάτων, τηλεόραση plasma.

Το ίδιο βράδυ, πριν τη δράση τους προδώσει συναγερμός, είχαν «χτυπήσει» σε έναν ξενώνα στην Αμαλιάπολη και δύο εξοχικές κατοικίες στον Άγιο Δημήτριο Αχιλλείου. Από τον ξενώνα άρπαξαν τις συσκευές, ενώ αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας από σταθμευμένο μπροστά στον ξενώνα αυτοκίνητο και τις τοποθέτησαν στο Citroen, το οποίο όπως προέκυψε είχε κλαπεί από τα Καμένα Βούρλα στις 8 Απριλίου. Από τις άλλες δύο κατοικίες άρπαξαν ποτά, τρόφιμα και ρούχα.

Από μαρτυρίες ταυτοποιήθηκαν άλλες δύο διαρρήξεις που διέπραξαν τελευταία σε μία μεζονέτα και μία καφετέρια στους Αγίους Θεοδώρους. Ο ένας από τους παθόντες είχε βρεθεί αντιμέτωπος με ένας από τους δράστες και αναγνώρισε χθες τα χαρακτηριστικά του.

Στη διάρρηξη της μεζονέτας στους Αγίους Θεοδώρους, οι ένοικοι κοιμούνταν στον πάνω όροφο, ενώ στο ισόγειο οι δράστες αλώνιζαν και… μετακόμιζαν επί ώρες συσκευές.

Η προανάκριση συνεχίζεται, καθώς και τουλάχιστον τρεις ακόμη διαρρήξεις στο Περίβλεπτο Βελεστίνου, είναι πανομοιότυπες.

Οι πέντε συλληφθέντες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εμφανίζονται ιδιαίτερα σκληροί και δεν μιλάνε. Τα στοιχεία των άλλων δύο δραστών, οι οποίοι αναζητούνται, παραμένουν άγνωστα, ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης πρόκειται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία που δήλωσαν οι αλλοδαποί.

Ο ανήλικος της παρέας, καθώς και ο ένας από τους Ρουμάνους, έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για ληστεία.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου