ΤΟΠΙΚΑ

Με την παρέλαση κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

με-την-παρέλαση-κορυφώνονται-οι-εκδηλ-576631

Με την καθιερωμένη παρέλαση στην παραλία του Βόλου κορυφώνονται σήμερα οι επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Βόλο. Η παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων, μαθητών, μελών των πολιτιστικών συλλόγων και προσκόπων ενώπιον των επισήμων θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου.

Χθες εξάλλου πλήθος κόσμου συμμετείχε με κατάνυξη στη μεγάλη θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός, εψάλη χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και συγχοροστατούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Ακολούθησε η αρτοκλασία στο προαύλιο του Ιερού Ναού και η λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος του Ευαγγελισμού, η οποία περιήλθε τους κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με Ιερά Αγρυπνία.

Σήμερα, ανήμερα της εορτής, στις 7 το πρωί θα ξεκινήσει ο Πανηγυρικός Ορθρος και στις 8.30 η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη κ. Ιγνατίου.

Το εορταστικό διήμερο θα ολοκληρωθεί σήμερα με μία μεγάλη μουσικοχορευτική επετειακή εκδήλωση για την εθνική εορτή, την οποία διοργανώνει ο πολιτιστικός φορέας της Ιεράς Μητροπόλεως «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» στις 18.30 στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας. Στην εκδήλωση θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια του Αγώνα, που θα αποδώσει ο γνωστός μαΐστορας της παραδοσιακής μουσικής π. Χρήστος Κυριακόπουλος από την Κηφισιά Αττικής, μαζί με μουσική ορχήστρα. Θα υπάρχει παράλληλα πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν τα δύο Χορευτικά Σύνολα (Γυναικών και Εφηβικό) της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Δημητριάς», το Χορευτικό Σύνολο Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Το Εγγλεζονήσι», το Χορευτικό Σύνολο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «Ιωνες» και το Χορευτικό Σύνολο Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου