ΤΟΠΙΚΑ

Αγοραστός: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εστιάζει στον άνθρωπο και τις ανάγκες

αγοραστός-η-περιφέρεια-θεσσαλίας-εστ-576824

«Εστιάζοντας στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, η Περιφέρεια Θεσσαλίας υποστηρίζει με όλους τους πόρους που διαθέτει, δράσεις και δομές που προσφέρουν σε πολλούς ανθρώπους, ευκαιρίες και δυνατότητες να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους». Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην τοποθέτησή του στην ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας στην Καρδίτσα με θέμα «Η Συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κοινωνική Συνοχή».

Ακόμη ο κ. Αγοραστός υποστήριξε ότι «προτεραιότητες μας είναι η απασχόληση, οι θέσεις εργασίας και οι δίκαιες και ίσες ευκαιρίες για όλους. «Η δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς είναι μια πρόκληση που εμφανίζεται ακόμη πιο δύσκολη λόγω της οικονομικής κρίσης. Στηρίζουμε με σεβασμό και ενδιαφέρον την «κοινωνική ένταξη», ένδειξη του σημαντικού ρόλου που παίζει η απασχόληση στην ενσωμάτωση των ανθρώπων στην κοινωνία και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε με σοβαρότητα και ευαισθησία, δίπλα σε κάθε προσπάθεια που καταπολεμά τις κοινωνικές ανισότητες, τη φτώχεια και κάθε μορφής», επισήμανε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ακολούθως, προχωρώντας σ’ ένα συνοπτικό απολογισμού του έργου της περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Κων. Αγοραστός έκανε ειδική μνεία στις δράσεις στήριξης που έχουν χρηματοδοτηθεί στον κοινωνικό τομέα και οι οποίες ξεπερνούν σε προϋπολογισμό τα 90 εκατ. ευρώ, για την προώθησης της απασχόλησης, την κοινωνική ένταξη ομάδων όπως οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι μετανάστες και οι Ρομά, την υποστήριξη ατόμων με αναπηρίες, τη φροντίδα των ηλικιωμένων, την προστασία των γυναικών που είναι θύματα βίας και την καταπολέμηση της φτώχειας, της ανισότητας και των διακρίσεων.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας μίλησε επίσης για τη στήριξη ιδρυμάτων όπως, γηροκομεία, ορφανοτροφεία, δομές προστασίας παιδιών με αναπηρίες και φιλανθρωπικά σωματεία για τα οποία διατέθηκαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ ακόμη 75 εκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν συνολικά για την μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία τους. Ακόμη ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις υποδομές στον τομέα της πρόνοιας, όπου ο προϋπολογισμός στο ΠΕΠ Θεσσαλίας ξεπερνά τα 52 εκατομμύρια ευρώ με έργα όπως του ΚΕΘΕΑ «Πιλότος» στον Βόλο που στηρίζει έφηβους και ενήλικες χρήστες ναρκωτικών και τις οικογένειές τους (900.000 ευρώ), το Κέντρο ΧΑΡΑ Ι στη Νεάπολη Λάρισας για την εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση ατόμων με αυτισμό (900.000 ευρώ) και η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων, προυπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ μαζί με τον εξοπλισμό της και το νέο κτίριο του Ειδικού Σχολείου Λάρισας, προϋπολογισμού 4,2 εκ. ευρώ που κατασκευάζεται στη Νεάπολη και θα προσφέρει επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση σε άτομα με αναπηρίες.

Επιπροσθέτως στα παραπάνω, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εξοπλίσει όλα τα Ειδικά Σχολεία της Θεσσαλίας με ειδικά μηχανήματα και εξοπλισμό ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης προϋπολογισμού 4,2 εκατ. ευρώ, ενώ από το 2015 μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργα που αφορούν στην εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη και ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ.

Τέλος ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στα έργα που χρηματοδοτούνται για την περαιτέρω βελτίωση των υποδομών και στους τέσσερις Θεσσαλικού νομούς, τα οποία επίσης «φέρουν» την υπογραφή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου