ΤΟΠΙΚΑ

Grooove: Το καλύτερο μπαρ στην Ελλάδα ~ Κατέκτησε την κορυφή της εστίασης

grooove-το-καλύτερο-μπαρ-στην-ελλάδα-κατέκτ-577383

Ξεχώρισε ανάμεσα σε μπαρ – «μεγαθήρια» του χώρου και έφερε την πρωτιά στον Βόλο

Τον τίτλο του «καλύτερου μπαρ της χώρας» κατέκτησε το Grooove Coctail Bar, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Αθηνόραμα Bar Awards». Το βολιώτικο μπαρ συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στον διαγωνισμό και σκαρφάλωσε στην κορυφή για το 2019, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε μεγαθήρια στον χώρο της εστίασης. Η πρωτιά και η βράβευση αποτελούν επιστέγασμα της 13χρονης και πλέον πορείας του Grooove στον Βόλο, που κάθε χρόνο εξελίσσεται χωρίς όμως να αλλοιώνει τον «χαρακτήρα» του, που είναι σταθερά προσηλωμένος στο να προσφέρει πάντα το καλύτερο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η τελετή απονομής των βραβείων στα καλύτερα μπαρ στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα το βράδυ στην Αθήνα. Συνολικά διακρίθηκαν 59 μπαρ σε όλη τη χώρα. Ενα όμως ξεχώρισε ως το καλύτερο, το Grooove συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στον διαγωνισμό του «αθηνοράματος» (16,5 στα 20) και έλαβε το βραβείο του «καλύτερου μπαρ της χώρας», ένας τίτλος που απονεμήθηκε για πρώτη φορά σε μπαρ και μάλιστα σε μπαρ εκτός Αθηνών, 320 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα, όπου έχουν την έδρα τους τα μεγαλύτερα «ονόματα» στον χώρο της εστίασης.

Η ψαγμένη κάβα ποτών και η απαιτητική λίστα κοκτέιλ, που έχει καταφέρει να μυήσει το κοινό της Μαγνησίας στο fine drinking, κέρδισε και την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού που του έδωσε υψηλή βαθμολογία σε κάθε μία από τις ενότητες αξιολόγησης, στην παρασκευή κλασικών κοκτέιλ (για να αξιολογηθούν η εμπειρία και η δεξιοτεχνία), αλλά και στα signature κοκτέιλ (για να αξιολογηθούν η δημιουργικότητα και η γνώση). Αξιολογήθηκε επίσης η δημιουργία δύο tailor made κοκτέιλ με συγκεκριμένα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά αλλά και η έκταση, το βάθος και η εξειδίκευση της spirit list.

Το βραβείο ήταν σύμφωνα με τους συνιδιοκτήτες, Κώστα Κοτόπουλο και Θανάση Κουζιώκα, το επιστέγασμα της 13χρονης πορείας του Grooove στον χώρο της εστίασης. «Είναι η δικαίωση μιας προσπάθειας, των κόπων μας, αλλά και το αποτέλεσμα της σταθερής προσήλωσής μας να προσφέρουμε πάντα το καλύτερο στους πελάτες μας. Το Grooove στην 13χρονη πορεία του μεγάλωσε, εξελίχθηκε, αλλά δεν αλλοιώθηκε η βασική φιλοσοφία του, να προσφέρει δηλαδή premium ποιότητα σε κάθε παροχή του», σημειώνουν οι πρωτεργάτες της προσπάθειας.

Δεν είναι όμως το μοναδικό βραβείο. Το Grooove έχει κερδίσει μέσω του Θανάση Κουζιώκα που είναι ο head bartender το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό κοκτέιλ, ενώ και πέρυσι είχε αναδειχθεί ως ένα από τα δέκα καλύτερα μπαρ της Ελλάδας, στην παρθενική του εμφάνιση στον διαγωνισμό του «αθηνόραμα Bar Awards». Το φετινό βραβείο όμως συνιστά την απόλυτη καταξίωση στον χώρο. «Το βραβείο δεν αποτελεί προσωπική νίκη. Είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Και στο Grooove έχουμε μάθει να δουλεύουμε ομαδικά και να προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο», προσθέτουν ο Θανάσης Κουζιώκας και ο Κώστας Κοτόπουλος, που ετοιμάζονται πλέον για το επόμενο βήμα με στόχο τη διάκρισή τους ίσως και στα καλύτερα μπαρ του κόσμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου