ΤΟΠΙΚΑ

Εντυπωσίασε δρώμενο μαθητών του 7ου Γυμνασίου Βόλου

εντυπωσίασε-δρώμενο-μαθητών-του-7ου-γυ-577729

Στον επίσημο εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου της Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Με ιδιαίτερη επισημότητα και πατριωτικό παλμό πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου της Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Την εκδήλωση ανέλαβε να διοργανώσει το 7ο Γυμνάσιο Βόλου και πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ν. Ιωνίας την Παρασκευή 22 Μαρτίου, στις 9.30 π.μ.

Ομάδα 27 μαθητών παρουσίασε τη γιορτή που είχε θέμα «Ο Διαφωτισμός στην Επανάσταση στη Μαγνησία». Οι μαθητές μέσα από ένα ιδιαίτερα επιμελημένο δρώμενο ανέπτυξαν τα γεγονότα και τις ιδέες που προετοίμασαν την Επανάσταση στη Μαγνησία.

Οι Μαγνησιώτες Διαφωτιστές Ρήγας Φεραίος, Άνθιμος Γαζής, Δημήτριος Κωνσταντάς, Δημήτριος-Δανιήλ Φιλιππίδης, Στέφανος Κομητάς, Ιωάννης Πρίγκος, Καλλίνικος Μεταξογένης, Ιωάννης Σταθάς, Φίλιππος Ιωάννου, Γιάννης Δήμου, Νικόλαος Ζαγοραίος και το έργο τους ήταν τα κεντρικά πρόσωπα της εκδήλωσης.

Οι μαθητές διατύπωσαν την άποψη πως η μεταφορά των ιδεών του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού στον ελληνικό χώρο, η γνωριμία της Ευρωπαϊκής παιδείας και σκέψης συνέβαλε στην έξοδο της σκλαβωμένης Ελλάδας από το σκοτάδι της αμάθειας και την οδήγησε στην πνευματική της αναγέννηση και την αναζήτηση της εθνικής της ταυτότητας και αυτογνωσίας.

Τέσσερις αφηγητές, δώδεκα μαθήτριες που αποτελούσαν τον χορό, πέντε κορυφαίοι του χορού και δυο μαθητές που ενσάρκωσαν τον Άνθιμο Γαζή και τον Γρηγόριο Κωνσταντά μάγεψαν και συγκίνησαν το κοινό με την αμεσότητα και παραστατικότητα του λόγου τους. Οι παρευρισκόμενοι επαίνεσαν την ευρηματικότητα και πρωτοτυπία της παράστασης καθώς και το περιεκτικό και σύντομο της παρουσίασης που δεν ξεπερνούσε το ημίωρο.

Την γιορτή τίμησαν με την παρουσίας τους ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Μπουκώρος Χρ., η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Βόλου Καντόλα Β., η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας Φασουράκη Ρ., ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Φασουράκης Π., οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου καθώς και πλήθος γονέων και συγγενών τους.

Τη σύλληψη της ιδέας και τη σκηνοθεσία της παράστασης είχαν οι κ.κ. Δημητρακοπούλου Στέλλα-Μαθηματικός και Κανούτου Ανδρομάχη-Φιλόλογος. Την επιμέλεια της κίνησης ο κ. Κοτσίδης Μιχάλης-Γυμναστής.

Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν:

ΑΦΗΓΗΤΕΣ I: Βασιλείου Ιωάννης, Καραγιαννόπουλος Μάριος, ΑΦΗΓΗΤΕΣ II: Μαρσουβανίδης Κων/νος, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Ρήγας Ραφαήλ, Ρούτσος Γεώργιος,

ΧΟΡΟΣ: Αλατίνη Ελένη, Δουζένη Φωτεινή, Καρακώστα Σοφία, Λέτσιου Χρυσούλα, Μανωλή Βασιλική, Νικοβιώτη Σωτηρία, Πανταζή Μαρία, Σιάφη Αλεξάνδρα, Σουρλίγκα Νικολέτα, Τσιάτσιου Ελένη, Τσιούρη Νίκη, Φώτη Δέσποινα, ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ: Χασιώτης Άγγελος, Κουότσκα Ρετζίνα, Ξυνοτρούλα Χριστίνα, Σούκια Ιωάννα, Τσούτσας Γεώργιος,

ΚΡΟΥΣΤΟ-ΜΠΕΝΤΙΡ: Καποδίστρια Μαρία, Επιμέλεια Ήχου & Προβολής: Τσανακτσής Δημήτριος, Μπαλασκώνης Παντελής, Μινγκόλα Νικόλας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου