ΤΟΠΙΚΑ

ΛΑ.Σ.: Εικόνες ντροπής στην Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη στον Βόλο

λα-σ-εικόνες-ντροπής-στην-πανεπιστημι-578187

Επίσκεψη στην Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη στον Βόλο πραγματοποίησαν ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Αποστόλης Ριζόπουλος και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Νάνος Απόστολος και Θανάσης Βογιατζής.

Οι εργαζόμενοι στη βιβλιοθήκη παρουσίασαν τα προβλήματα που εδώ και πολλούς μήνες έχουν οξυνθεί, -όπως είπαν- ταλαιπωρούν σε μεγάλο βαθμό εργαζόμενους και αναγνώστες της Βιβλιοθήκης και έχουν προκαλέσει σημαντικές φθορές στο κτίριο, που είναι κόσμημα για την πόλη του Βόλου.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν , το υπόγειο είναι πλημμυρισμένο με νερά, υπάρχουν εισροές από την οροφή του κτιρίου με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί καταστροφές στις ψευδοροφές και στα πατώματα, παράθυρα δεν κλείνουν, κλιματιστικά δεν λειτουργούν, χώρος στάθμευσης σε εγκατάλειψη, ελλιπής φύλαξη, κ.ά. Επίσης, ότι οι υπάλληλοι της βιβλιοθήκης εργάζονται σε ημί- ημίφως, γιατί εκατοντάδες λάμπες έχουν καεί. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι υπάρχουν αναγνωστήρια, που μετά τη δύση του ήλιου δε λειτουργούν, γιατί επικρατεί απόλυτο σκοτάδι.

Αναφορικά με την κατάσταση αυτή, τα στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης επεσήμαναν χαρακτηριστικά ότι: “Η παραπάνω εικόνα, που είναι ντροπή και αίσχος για μια σύγχρονη ακαδημαϊκή Βιβλιοθήκη, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης – ΕΕ, που βάζει σε προτεραιότητα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, που τα προωθεί με τη συγχώνευση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, την παράδοση της έρευνας στο κεφάλαιο, την υποβάθμιση των πτυχίων και την ευελιξία των σπουδών, με την κατηγοριοποίηση σχολών και αποφοίτων και την υποχρηματοδότηση. Παράλληλα υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, στη φοιτητική μέριμνα, στα συγγράμματα, στα εργαστήρια, στις υποδομές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν υπάρχει τεχνικό προσωπικό και οι όποιες συντηρήσεις καθυστερούν δραματικά, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα και ζημιές, όπως στη Βιβλιοθήκη, περιμένοντας πότε κι αν θα εγκριθούν εργολαβίες και μάλιστα ασύμφορες για τη συντήρηση των υποδομών.

Την παραπάνω τραγική κατάσταση συμπληρώνει ακόμη μια εικόνα εγκατάλειψης, που αποδεικνύει αυτό που λένε όλοι, ότι πέρα από το «Βολονάκι» δεν υπάρχει Βόλος. Ο κατεστραμμένος πεζόδρομος, με ευθύνη της δημοτικής αρχής Βόλου, έξω από τρία σημαντικά κτιριακά συγκροτήματα πολιτισμού της πόλης την Κεντρική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, το Ωδείο και το Κέντρο Τέχνης Τζόρτζιο Ντε Κίρικο”.

Οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσαν τους εργαζόμενους στη Βιβλιοθήκη να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους, να βγάλουν συμπεράσματα από τις πολιτικές εξελίξεις, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να συμπαραταχτούν με το ΚΚΕ και να το στηρίξουν στις εκλογές παντού, για να δυναμώσει πρώτα και κύρια η δική τους φωνή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου