ΤΟΠΙΚΑ

«Μπλόκο» σε μεγάλο φορτίο χασίς από την ΟΠΚΕ στη Μαγνησία

μπλόκο-σε-μεγάλο-φορτίο-χασίς-από-τη-578262

Χειροπέδες σε δύο διακινητές στην ΠΑΘΕ – Οι αστυνομικοί εντόπισαν 87 συσκευασίες κρυμμένες σε φορτηγό

Εκρυβαν σε ειδικές κρύπτες στον ουρανό και στο πορτμπαγκάζ φορτηγού 100 κιλά κάνναβης. Μεγάλη επιτυχία πανελλαδικού βεληνεκούς από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στη Μαγνησία, οι οποίοι στήνοντας μπλόκο σε διακινητές ναρκωτικών ουσιών στην ΠΑθΕ χάλασαν τα σχέδια Ιταλού μεγαλεμπόρου ναρκωτικών. Η εν λόγω ποσότητα ναρκωτικών θα προωθούταν για διακίνηση στην Τουρκία αντί του ποσού των 180.000 ευρώ!

Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ πέρασαν χειροπέδες σε δύο ημεδαπούς κατοίκους Αθήνας και Εύβοιας ηλικίας 32 και 38 ετών, ενώ ο Ιταλός μεγαλέμπορας έχει εξαφανιστεί και αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.

Ολα ξεκίνησαν γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα. Στο πλαίσιο διαταγής του αρχηγείου για εμφανή αστυνόμευση και στοχευμένους ελέγχους στην ΠΑΘΕ οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έκαναν ελέγχους. Στο 292ο χιλιόμετρο της ΠΑΘΕ στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη σε περιοχή στο ύψος μεταξύ του Αλμυρού και του κόμβου Μικροθηβών οι αστυνομικοί παρατήρησαν την κίνηση ενός ύποπτου φορτηγού που κινούταν από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει.

Οι επιβάτες του αυτοκινήτου υπάκουσαν και σε μία προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν τους αστυνομικούς υπέδειξαν πειθήνια συμπεριφορά. Ομως, η εμπειρία και η παρατηρητικότητα οδήγησε τους αστυνομικούς σε ελέγχους στο όχημα και οι αποκαλύψεις δεν άργησαν να διαδέχονται η μία την άλλη.

Στον ουρανό του φορτηγού οι αστυνομικοί βρήκαν συσκευασίες με μεγάλη ποσότητα χασίς. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες και στη συνέχεια κατέσχεσαν και το όχημα. Ομως, οι έρευνες δεν σταμάτησαν εκεί.

Στους εξονυχιστικούς ελέγχους που ακολούθησαν στο κατασχεμένο αυτοκίνητο οι αστυνομικοί εντόπισαν και άλλες συσκευασίες με κάνναβη αυτή τη φορά στο πορτμπαγκάζ.

Οι δύο διακινητές άρχισαν να ανακρίνονται. Στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν συνολικά 87 συσκευασίες με ποσότητα χασίς συνολικού βάρους 99,5 κιλών. Επισημαίνεται ότι το ένα κιλό χασίς διατίθεται στην μαύρη αγορά αντί του ποσού των 1.800 ευρώ.

Πρόκειται δε για μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες στον αγώνα κατά της εμπορίας ναρκωτικών σε επίπεδο Μαγνησίας. Αξιωματικοί επισημαίνουν ότι συνήθως τόσο μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών εντοπίζονται από αστυνομικούς που υπηρετούν σε Αστυνομικές Διευθύνσεις που βρίσκονται κοντά στα σύνορα. Αγνοια δήλωναν ωστόσο για τα ναρκωτικά στους αστυνομικούς οι δύο διακινητές. Στις επίμονες ερωτήσεις για το πού βρήκαν το χασίς φέρονται να απαντούσαν ότι οι ίδιοι δεν γνώριζαν το παραμικρό για την κάνναβη. Οι διακινητές ισχυρίστηκαν ότι θα ταξίδευαν για Τουρκία και ότι δεν ήξεραν τίποτα περισσότερο.

Ωστόσο από τους περαιτέρω εξονυχιστικούς ελέγχους οι αστυνομικοί κατάφεραν να πιάσουν και την άκρη της υπόθεσης. Το αυτοκίνητο ήταν δηλωμένο σε έναν Ιταλό, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δραστηριοποιείται στον κλάδο των κατασκευών και διαμένει στην Αθήνα.

Ωστόσο, οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στις οικίες του στην πρωτεύουσα δεν είχαν αποτέλεσμα. Ο Ιταλός μέχρι και σήμερα δεν είχε εντοπισθεί από τους αστυνομικούς. Ως διά μαγείας ήταν εξαφανισμένος από προσώπου Γης.

Οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσεις πάντως τις άδειες του αυτοκινήτου, μία στα ελληνικά και μία στα ιταλικά, από τις οποίες προκύπτει ότι το φορτηγό ήταν στην ιδιοκτησία του Ιταλού. Σύμφωνα με αυτές, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είχε τη δυνατότητα να κινείται τόσο στην ελληνική επικράτεια, όσο και στο εξωτερικό.

Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία κατά των δύο διακινητών και κατά του Ιταλού που αναζητείται εντός χρονικού πλαισίου του Αυτοφώρου.

Ακόμη κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 1.170 ευρώ που βρήκαν στην κατοχή των διακινητών ως προερχόμενο από εμπορία καθώς επίσης και δύο κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Βόλου και να παραπεμφθούν για απολογία στην ανάκριση αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Με αφορμή τη μεγάλη επιτυχία στην καταπολέμηση της εμπορίας ναρκωτικών το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας συγχαίρει τους συναδέλφους του αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. στη Μαγνησίας για την τεράστια επιτυχία.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων σημειώνει ότι «η εμπειρία και παρατηρητικότητα των συναδέλφων, η επιμονή, η υπομονή και το υψηλό αίσθημα του καθήκοντος, οδήγησαν μετά από έλεγχο στον εντοπισμό και την σύλληψη δύο ημεδαπών στην Π.Α.ΘΕ. οι οποίοι μετέφεραν με το όχημα τους, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο – κρύπτη 100 κιλά ακατέργαστης κάνναβης».

«Αποδείξατε συνάδελφοι για άλλη μια φορά ότι όταν επωμίζεστε καθαρά αστυνομικό καθήκον, αυτό που συνάδει δηλαδή με τον ρόλο σας και τον σκοπό ίδρυσης και λειτουργίας της Ο.Π.Κ.Ε. καταφέρνετε χτυπήματα όπως αυτό, πανελλήνιου βεληνεκούς, ακόμα και στην υψηλή εγκληματικότητα και στο οργανωμένο έγκλημα.

Με αντίξοες καιρικές συνθήκες, με ελλιπή εξοπλισμό και οχήματα, παρά και την ανάλωση σε πάρεργα όπως τα μέτρα στα γήπεδα και στις πορείες αλλά πάνω από όλα στερούμενοι τις οικογένειές σας για ώρες και μέρες πολλές φορές, εσείς παρ’ όλα αυτά τιμάτε τους όρκους σας κι αγόγγυστα προσφέρετε αυτό που επιζητά εναγωνίως πλέον η πολιτεία. Το αγαθό της ασφάλειας. Η κοινωνία μας σας ευγνωμονεί», προσθέτει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου