ΤΟΠΙΚΑ

Πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων

πρόγραμμα-περισυλλογής-και-διαχείρι-578468

Θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Πρόγραμμα περισυλλογής, διαχείρισης και απόρριψης νεκρών ζώων, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, πρόκειται να υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Με το πρόγραμμα, ο κάθε κτηνοτρόφος θα μπορεί, μέσω τηλεφωνικής γραμμής, που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση, να καλεί τον φορέα διαχείρισης, ο οποίος θα προκύψει από διεθνή διαγωνισμό, για την τελική διάθεση του νεκρού ζώου.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκλήρωσε με επιτυχία παρόμοιο πρόγραμμα κατά τα προηγούμενα έτη και βρίσκεται σε ετοιμότητα για να προωθήσει τον διαγωνισμό για το έργο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Οπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός «με το πρόγραμμα προστατεύουμε το περιβάλλον και κατά συνέπεια τον ίδιο τον άνθρωπο. Στη Θεσσαλία βρίσκονται τα περισσότερα αιγοπρόβατα και βοοειδή σε όλη την Ελλάδα και μέσω κλήσης σε έναν συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καλεί τον φορέα διαχείρισης για να παραλάβει το νεκρό ζώο».

Ο ίδιος τόνισε ότι «κατόπιν πρόκειται να υπάρχουν αναλύσεις και έλεγχος της αιτίας θανάτου, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μητρώο και να υπάρχει μια διαχρονική καταγραφή των κρουσμάτων που υπάρχουν, των θανάτων κ.ά.

Είναι ένα κατεξοχήν φιλοπεριβαλλοντικό πρόγραμμα, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια απόδειξη σεβασμού και ενδιαφέροντος απέναντι στον άνθρωπο και στο περιβάλλον».

Επισημαίνεται ότι με το πρόγραμμα ο κτηνοτρόφος δεν θα επιβαρύνεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου