ΤΟΠΙΚΑ

Η Κατερίνα Παπανάτσιου στην παρέλαση ~ Θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στο Βόλο

η-κατερίνα-παπανάτσιου-στην-παρέλαση-578480

Δεν θα ληφθούν επιπλέον μέτρα ασφαλείας, σε αντίθεση με Αθήνα και Θεσσαλονίκη – 2.500 μαθητές και μέλη συλλόγων θα αποτίσουν φόρο τιμής

Παρουσία της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Δευτέρα, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, η καθιερωμένη παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία της πόλης. Στη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στον Βόλο δεν θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, όπως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξαιτίας των αναμενόμενων αντιδράσεων για το Μακεδονικό. «Θα ισχύσει ό,τι και πέρυσι και κάθε χρόνο», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Χθες το πρωί σημαιοφόροι και μαθητές των σχολείων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κατέθεσαν στεφάνια στο Μνημείο Ηρώων στην παραλία, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες του ’21 που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας και την ανεξαρτησία του έθνους.

Στεφάνια κατέθεσαν επίσης και μικροί φιλοξενούμενοι της «Κιβωτού του Κόσμου», εκπρόσωποι του Συλλόγου Ιστορίας και Μνήμης της Εθνικής Αντίστασης, των ΑΧΕΠΑΝΣ Ελλάς, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και του Σώματος Ελληνικού Προσκοπισμού.

Στην τελετή παραβρέθηκε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη. «Δύο αιώνες σχεδόν μετά, 198 χρόνια και το μήνυμα της 25ης Μαρτίου παραμένει διαχρονικό και περισσότερο σημαντικό από ποτέ. Είναι το μήνυμα της ανεξαρτησίας, της απελευθέρωσης από οποιαδήποτε μορφή καταδυνάστευσης. Είναι μήνυμα που περικλείει την ιδιοσυγκρασία του ελληνικού έθνους να μην υφίσταται ζυγό ακόμη κι αν αυτός θεωρείται δεδομένος για πολλά χρόνια. Η σημειολογική αυτή ημερομηνία θα πρέπει να γίνει σταθμός στο μυαλό του κάθε Ελληνα και να παλέψει, ώστε ποτέ να μην ξαναζήσει το ελληνικό έθνος τέτοια φαινόμενα», ανέφερε στο μήνυμά της η κ. Κολυνδρίνη.

Από την πλευρά του ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος ανέφερε: «Αποτίουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους που διέθεσαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν, τη ζωή τους, για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα την ελευθερία μας. Αποτελούν φάρο για εμάς και τις επόμενες γενιές για να αντιμετωπίζουμε τις όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται στη ζωή μας».

Στη μαθητική παρέλαση, που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, θα λάβουν μέρος συνολικά περί τους 2.500 μαθητές και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, προσκόπων και οδηγών. Σύμφωνα με τα αριθμητικά στοιχεία που έδωσε η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Ρηγώ Φασουράκη, θα παρελάσουν 28 τμήματα πολιτιστικών συλλόγων, 25 σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 18 Γυμνάσια και Λύκεια, πέντε τμήματα οδηγών και πέντε τμήματα προσκόπων, καθώς και δύο τμήματα σημαιοφόρων, ένα για κάθε Διεύθυνση, που θα εκπροσωπήσουν τα σχολεία που δεν συμμετέχουν στην παρέλαση.

Πριν την παρέλαση και σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, θα τελεστεί στις 11 το πρωί επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και στις 11:30 το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου.

Ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα αποσταλούν.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου