ΤΟΠΙΚΑ

Για κακούργημα ο 40χρονος Βολιώτης που εκβίασε τον συμπέθερό του

για-κακούργημα-ο-40χρονος-βολιώτης-που-ε-578539

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος από την Εισαγγελία Βόλου κατά 40χρονου Βολιώτη

Εκλεψε το μηχανάκι του άρρωστου πεθερού του αδερφού του και προσπάθησε να τον εξαναγκάσει να του μεταβιβάσει το όχημα με απειλές, εξυβρίσεις, φθορές.

Στον ανακριτική παρέπεμψε χθες η Εισαγγελία Βόλου έναν 40χρονο Βολιώτη για να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη προχθές το βράδυ από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία της Αστυνομίας, ο 40χρονος χρησιμοποιώντας δίκυκλο που είχε κλέψει το διάστημα από τις 14 έως και τις 17 Μαρτίου 2019 μετέβη στην οικία του 55χρονου ιδιοκτήτη του δικύκλου, τον εξύβρισε, τον απείλησε και προσπάθησε να τον εξαναγκάσει να υπογράψει ένα χαρτί, προκειμένου να περιέλθει στην κατοχή του το δίκυκλο.

Επιπλέον αποχωρώντας από την οικία του παθόντα ο δράστης έριξε και μία πέτρα στο τζάμι του παραθύρου του και το έσπασε.

Προέβη δε στην κλοπή κατά το διάστημα που ο παθών νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με σοβαρό πρόβλημα υγείας και αποπειράθηκε να εξαναγκάσει τον ιδιοκτήτη για τη μεταβίβαση του δικύκλου ενώ ο 55χρονος είχε μόλις λίγες μέρες που είχε πάρει εξιτήριο από το Αχιλλοπούλειο.

Ο 40χρονος αναζητήθηκε και συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς, όμως κατά την ακινητοποίησή του τους εξύβρισε και τους απώθησε προκειμένου να αποφύγει σύλληψη.

Μάλιστα η Αστυνομία σχημάτισε εναντίον του δικογραφία και για φθορές στον χώρο κράτησης, αφού κατά την παραμονή του εκεί το βράδυ ο 40χρονος έσπασε το τζάμι.

Εναντίον του συλληφθέντος η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και για εξύβριση, απειλή, αντίσταση και φθορές σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες το πρωί στην ανάκριση για να απολογηθεί για τις πράξεις του και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή εναντίον του κατηγορουμένου επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα και της εγγυοδοσίας 2.000 ευρώ.

Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε για τις πράξεις του ότι «δεν είμαι καλά, είμαι τρελαμένος».

Επισημαίνεται ότι ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει στο παρελθόν και με άλλες πράξεις.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου