ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Φυλάκιση 13 μηνών σε ζευγάρι στη Σκιάθο για τις πλαστές άδειες

φυλάκιση-13-μηνών-σε-ζευγάρι-στη-σκιάθο-578552

Και χρηματική ποινή ύψους 6.000 ευρώ

Συνολική ποινή φυλάκισης 13 μηνών και χρηματική ποινή 6.000 ευρώ επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στο ζευγάρι υπηκόων Αλβανίας, που συνελήφθη την περασμένη Τρίτη στη Σκιάθο για πλαστές άδειες διαμονής.

Οι δύο κατηγορούμενοι δικάστηκαν ξεχωριστά και καταδικάστηκαν στην ίδια ποινή, με το Δικαστήριο να τους κρίνει ένοχους για πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης η συζήτηση της υπόθεσης να γίνει σε ρητή δικάσιμο προκειμένου να επισυναφθούν στη δικογραφία οι πλαστές άδειες και να υπάρχουν τα αποδεικτικά έγγραφα.

Μάλιστα απέρριψε και το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε να κριθεί το ζευγάρι με ανθρώπινο κριτήριο για πράξη που γίνεται υπό κάποιες συνθήκες με στόχο την επιβίωση.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου δεν δέχτηκε τη δικαιολογία που επικαλέστηκε το ζευγάρι για να δικαιολογηθεί για την πράξη του. Τόσο ο άνδρας, όσο και η γυναίκα είπαν ότι νόμιζαν πως οι άδειες που είχαν στα χέρια τους ήταν γνήσιες. Είπαν ότι πήγαν στο υπουργείο για να βγάλουν τις άδειες. Οτι ένας υπάλληλος τους είχε πει ότι θα καθυστερούσαν να βγουν, αλλά σε κάποια στιγμή τους τηλεφώνησε και τους ανακοίνωσε τα ευχάριστα νέα.

Το ζευγάρι διαμένει στην Ελλάδα από το 2006. Από το 2011 επισκεπτόταν τη Σκιάθο με βίζα. Ολα αυτά τα χρόνια ισχυρίστηκε ότι αγωνιούσε να νομιμοποιήσει τα χαρτιά του, αλλά ο Νόμος που έδινε αυτό το δικαίωμα βγήκε το 2014.

Στη Σκιάθο διαμένουν με το ανήλικο παιδί τους. Η γυναίκα φυλά έναν ηλικιωμένο που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Εντούτοις από την περαιτέρω εξέτασή της η γυναίκα έπεσε σε αντιφάσεις. Ενώ ισχυρίστηκε αρχικώς ότι πλήρωσε 300 ευρώ για παράβολα, στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου είπε ότι ο υπάλληλος είχε ζητήσει και 1.500 ευρώ προκειμένου η άδεια να βγει πιο γρήγορα, αλλά δεν το είχαν δεχτεί.

Επισημαίνεται ότι το ζευγάρι συνελήφθη την περασμένη Τρίτη για πλαστογραφία μετά από αίτησή του σε γραφείο εξυπηρέτησης για έκδοση ΑΦΜ. Ομως από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι άδειές τους δεν ήταν γνήσιες. Αστυνομικός του Τμήματος Σκιάθου βεβαίωσε ότι η απάντηση της Διεύθυνσης Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη νομιμότητα των αδειών ήταν απορριπτική.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου