ΤΟΠΙΚΑ

Τέσσερα νέα έργα ουσίας στη Μαγνησία ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

τέσσερα-νέα-έργα-ουσίας-στη-μαγνησία-ξ-579113

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στην υλοποίηση άλλων τεσσάρων σημαντικών έργων για τη Μαγνησία προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επισκέφτηκε την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και υπέγραψε τρεις συμβάσεις για την ανέγερση του κτιρίου της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ιωνες» συνολικού προϋπολογισμού 820.000 ευρώ, τη συντήρηση του οδικού δικτύου Μαγνησίας προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ και τον καθαρισμό των ρεμάτων στους Δήμους Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς – Μουρεσίου συνολικού προϋπολογισμού 300. 000 ευρώ, ενώ κατατέθηκε ηλεκτρονικά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η μελέτη για το αλιευτικό καταφύγιο Χορευτού.

Η πρόεδρος της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Αννα Πετσιάβα – Παπανικολάου τόνισε ότι ένα όραμα χρόνων γίνεται πραγματικότητα. «Είμαστε ευγνώμονες στον κ. Αγοραστό και στην κ. Κολυνδρίνη που μας βοήθησαν πάρα πολύ. Η προσπάθειά μας ξεκίνησε από το 2006, περάσαμε πολλές δυσκολίες και σκοπέλους, αλλά με την καλή συνεργασία φτάσαμε σήμερα σε αίσιο αποτέλεσμα. Θα είναι ένα σημαντικό έργο για τη Ν. Ιωνία που σηματοδοτεί την προσφυγούπολη. Εκεί θα στεγάσουμε τις δράσεις μας και την πολιτιστική κληρονομία των Μικρασιατών πατέρων μας», πρόσθεσε η ίδια. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Πατής Κουτσάφτης μιλώντας για τη μελέτη για το αλιευτικό καταφύγιο Χορευτού είπε ότι «έγινε μία μεγάλη προσπάθεια για να εγκριθεί η μελέτη από όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται. Είναι ένας φάκελος πλήρης. Κατατίθεται, αξιολογείται και χρηματοδοτείται στην επόμενη φάση με 5,5 εκατ. ευρώ».

Ο ίδιος επισήμανε ότι «αυτό το έργο δεν θα ήταν δυνατό να γίνει, εάν δεν κάναμε εμείς μία τεράστια προσπάθεια, αλλά κυρίως αν δεν είχαμε τη συμπαράσταση της Περιφέρειας, του περιφερειάρχη, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, διότι ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου έχει την ατυχία να μην έχει τεχνική επάρκεια».

Τα τέσσερα νέα έργα είναι μεγάλης σημασίας για τον Νομό. «Πρόκειται για παρεμβάσεις ουσίας» επισήμανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Αναφερθείς στο σπίτι των «Ιώνων» ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι «σε αυτό διεισδύουν οι επιθυμίες όλων των προσφύγων της περιοχής. Είναι ένα έργο πολιτισμού και ανθρωπιάς».

Αντίστοιχα για τη συντήρηση του οδικού δικτύου και τον καθαρισμό των ρεμάτων ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι είναι έργο που διασφαλίζει την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και βελτιώνει τις δυνατότητες κυκλοφορίας, ενώ για τον καθαρισμό των ρευμάτων έκανε λόγο για παρεμβάσεις που προφυλάσσουν τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες και για το αλιευτικό καταφύγιο στο Χορευτό, τόνισε ότι θα αλλάξει όλη την περιοχή.

«Ολα αυτά τα έργα ανοίγουν θέσεις εργασίας και φέρνουν χρήμα στην αγορά», συμπλήρωσε ακόμη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου