ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζει ο ναός Ευαγγελίστριας στη Νέα Ιωνία

πανηγυρίζει-ο-ναός-ευαγγελίστριας-στ-580470

Λαμπρός εορτασμός του Ευαγγελισμού στη Νέα Ιωνία και μουσικοχορευτική εκδήλωση

Με λαμπρότητα και κατάνυξη θα εορταστεί και φέτος η μεγάλη θεομητορική γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα ιερό καθεδρικό ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας. Στον μεγαλοπρεπή προσφυγικό ναό φυλάσσεται η παλαιά θαυματουργός εικόνα του Ευαγγελισμού, που έφεραν από τη Μικρά Ασία οι πρόγονοι των σημερινών κατοίκων της Νέας Ιωνίας.

Το πρόγραμμα

Mεθαύριο Κυριακή 24 Μαρτίου, στις 6.30 το απόγευμα, θα ψαλεί ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στις 8.00 το βράδυ, στο προαύλιο του ιερού ναού, θα τελεστεί η Αρτοκλασία σε ειδική εξέδρα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος του Ευαγγελισμού, η οποία θα περιέλθει τους κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας (Απ. Βολίδη, Δορυλαίου, Ελ. Βενιζέλου, Δημοκρατίας και Λεωφ. Ειρήνης).

Από 10 το βράδυ έως τη 1 περίπου μετά τα μεσάνυχτα θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα περιλαμβάνει την ακολουθία του Ορθρου και τη Θεία Λειτουργία.

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, ανήμερα της εορτής, στις 07.00 το πρωί θα ξεκινήσει ο πανηγυρικός Ορθρος και στις 8.30 π.μ. η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ιγνατίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 5 θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός της αποδόσεως της εορτής, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος. Στο τέλος του Εσπερινού θα ευλογηθούν οι αρτοκλασίες που θα προσφέρουν οι πιστοί.

Επετειακή εκδήλωση

Το εορταστικό διήμερο θα ολοκληρωθεί με μία μεγάλη μουσικοχορευτική επετειακή εκδήλωση για την εθνική εορτή, την οποία διοργανώνει ο πολιτιστικός φορέας της Ιεράς Μητροπόλεως «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», στο προαύλιο του ιερού ναού της Ευαγγελίστριας στις 6.30 το απόγευμα της Δευτέρας 25ης Μαρτίου.

Στην εκδήλωση θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια του αγώνα, που θα αποδώσει ο γνωστός μαΐστορας της παραδοσιακής μουσικής π. Χρήστος Κυριακόπουλος από την Κηφισιά Αττικής, μαζί με μουσική ορχήστρα. Θα υπάρχει παράλληλα πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν τα δύο χορευτικά σύνολα (γυναικών και εφηβικό) της Μητροπόλεως «Δημητριάς», τα χορευτικά σύνολα Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Το Εγγλεζονήσι», της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «Ιωνες» και του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου. Την εκδήλωση θα κλείσει ο Σεβασμιώτατος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου