Ανοίγει ο δρόμος για μεγάλη επένδυση στην Νέα Αγχίαλο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-03-22, 14:15:13
Σε τροχιά υλοποίησης η σημαντική επένδυση
Ανοίγει ο δρόμος για μεγάλη επένδυση στην Νέα Αγχίαλο

Στη Νέα Αγχίαλο την ερχόμενη εβδομάδα οι επενδυτές

 

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία της βάσης επισκευής αεροσκαφών βαριάς συντήρησης σε έκταση 40 στρεμμάτων δίπλα από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, μία μεγάλη επένδυση προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ, η οποία εκτιμάται ότι μπορεί να προσφέρει έως και 250 θέσεις εργασίας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ενέταξε στον αναπτυξιακό νόμο 32 επιχειρήσεις μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και οι επενδυτές της βάσης, η εταιρεία APELLA.

Ο κ. Αγοραστός δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η ένταξη της επιχείρησης στον αναπτυξιακό νόμο σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος της υλοποίησης αυτού του έργου.

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική επένδυση που θα αναβαθμίσει την περιοχή, θα φέρει νέες θέσεις εργασίας, θα αυξήσει και τις πτήσεις στο αεροδρόμιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Μάλιστα οι επενδυτές πρόκειται να επισκεφθούν τη Νέα Αγχίαλο την ερχόμενη εβδομάδα.

Η επένδυση έχει τη στήριξη των τοπικών φορέων. Ο δήμος Αλμυρού έχει δώσει το πράσινο φως για τη δημιουργία νέας πρόσβασης στο πολιτικό αεροδρόμιο.

Η επιχείρηση έχει αναλάβει τη σύνδεση, που θα γίνεται από παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού σε μήκος δρόμου 1.782 μέτρων.

Η συζήτηση για την επένδυση ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2016. Μετά την υποβολή του φακέλου η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αδειοδότησε το έργο.

Το αντικείμενο δραστηριότητας της βάσης πρόκειται να καλύψει μία μεγάλη ανάγκη που υπάρχει στην αγορά, όλες τις επισκευές αεροσκαφών βαριάς συντήρησης που αυτή τη στιγμή γίνονται στο εξωτερικό.

Η APELLA που έχει αναλάβει να υλοποιήσει την επένδυση εδρεύει στα Σπάτα και αποτελεί μία ιδιαίτερα δραστήρια ελληνική επιχείρηση. Αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί όλες τις υπάρχουσες αεροσυνδέσεις αλλά επιθυμεί να ανεβάσει περαιτέρω τη δραστηριότητα της και για τις επισκευές αεροσκαφών βαριάς συντήρησης.

Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Εχει μεγάλη πίστη στην περιοχή, καθώς ο Βόλος έχει καλή βιομηχανία, ενώ η τοποθεσία σχεδιασμού της βάσης είναι κεντρική για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Η APELLA παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης, συντήρησης και εργοστασιακών επισκευών – επιθεωρήσεων τόσο στον πολιτικό κλάδο όσο και στο στρατιωτικό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
4
=