ΤΟΠΙΚΑ

Προβοκατόρικα συνθήματα σε βάρος του ΚΚΕ, καταγγέλλει η ΤΕ Βόλου

προβοκατόρικα-συνθήματα-σε-βάρος-του-581218

Με αντικείμενο την καύση σκουπιδιών και το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ

Το ΚΚΕ δεν έχει καμία ανάμιξη με συνθήματα που γράφηκαν τις τελευταίες μέρες σε τοίχους της πόλης με το περιεχόμενο «Να φύγει η ΑΓΕΤ». Αυτό επισημαίνει σ’ ανακοίνωσή της η Τοπική Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «προβοκάτσια» σε βάρος του κουμουνιστικού κόμματος, αφού το συγκεκριμένο σύνθημα «υπογράφεται» με το σήμα του σφυροδρέπανου, που όπως είναι γνωστό αποτελεί «σύμβολο» του ΚΚΕ.

«Πρόκειται για προβοκατόρικα συνθήματα και δραστηριότητα, που δημιουργεί συγχύσεις στον κόσμο της πόλης σε σχέση με τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ. Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι την ίδια προβοκάτσια απέναντι στο ΚΚΕ, ότι δηλαδή δήθεν το ΚΚΕ απαιτεί το κλείσιμο της ΑΓΕΤ, την αναπαράγουν μέσα στο εργοστάσιο οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού συνδικαλισμού που έχουν αναλάβει ρόλο γραφείου τύπου της εταιρείας» επισημαίνει η ΤΕ του ΚΚΕ Βόλου.

Επαναλαμβάνει επίσης ότι έχει τοποθετηθεί δημόσια στο ζήτημα της καύσης των σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ, «έχοντας την πιο συνεπή στάση από την πρώτη στιγμή, όταν οι περιφερειακοί και δημοτικοί του σύμβουλοι αποκάλυπταν τους σχεδιασμούς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και το έγκλημα που αποφάσισαν για την πόλη. Στάση που βρίσκεται στην απέναντι όχθη από όλα τα υπόλοιπα κόμματα, των οποίων οι βουλευτές, εκπρόσωποι, υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν ταχθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο υπέρ της καύσης και υπέρ των συμφερόντων της ΑΓΕΤ», όπως αναφέρει.

Στην ίδια ανακοίνωση, το ΚΚΕ απευθύνεται και προς το προσωπικό του εργοστασίου της ΑΓΕΤ, επισημαίνοντας πως «η εταιρεία και οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές του σωματείου, τους χρησιμοποιούν ως όμηρους απέναντι στην πόλη, εκβιάζοντας ότι αν δεν εξασφαλιστεί η κερδοφορία του μονοπωλίου μέσα από τη μετατροπή του Βόλου σε αποτεφρωτήρα της Ευρώπης και σε θάλαμο τοξικών αερίων, τότε θα τους πετάξουν στην ανεργία» και τους καλεί «να μη δεχτούν την ομηρία της εταιρείας και των εργοδοτικών και να αποκρούσουν τις προβοκατόρικες επιθέσεις απέναντι στο ΚΚΕ», όπως τονίζει.

Καταλήγοντας τέλος αναφέρει: «Τα εργοστάσια τα κλείνουν οι ιδιοκτήτες τους για χάρη της κερδοφορίας με τις ευλογίες και ορισμένες φορές και με τη στήριξη των κυβερνήσεών τους, δεν τα κλείνει το ΚΚΕ ή οι αγώνες. Αυτό πλέον έχει αποδειχτεί περίτρανα και στην περιοχή μας αλλά και πανελλαδικά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου