Οπαδοί της ΑΕΛ θα βλέπουν ματς με αστυνομικούς...

Τελευταία ενημέρωση: 2019-03-21, 09:44:06
Οπαδοί της ΑΕΛ θα βλέπουν ματς με αστυνομικούς...

Στο Τμήμα θα βρίσκονται σε κάθε αγώνα της Αθλητικής Ενωσης τρεις οπαδοί της

 

Τρεις καταδίκες Λαρισαίων και μία αθώωση για τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο τον Αύγουστο του 2015 σε ποδοσφαιρικό φιλικό αγώνα μεταξύ της Νίκης Βόλου και της ΑΕΛ (Αθλητικής Ενωσης Λάρισας).

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ένοχους τρεις Λαρισαίους ηλικίας 28,31 και 26 ετών για βιαιοπραγία από κοινού.

Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών, από είκοσι μήνες που είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως.

Επιπλέον προκειμένου η εκτέλεση της ποινής τους να έχει αναστολή εναντίον τους διατηρήθηκαν οι όροι να μένουν στο σπίτι τα Σαββατοκύριακα επί 20 μήνες, να μην παρακολουθούν αγώνες για τρία χρόνια και αθλητικές εκδηλώσεις και να παραμένουν σε χώρο επιτήρησης Αστυνομικού Τμήματος δύο ώρες πριν από κάθε αγώνα της ΑΕΛ, κατά τη διάρκεια των αγώνων και δύο ώρες μετά από αυτούς.

Οι καταδικασθέντες κατηγορούταν για βιαιοπραγία και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Όμως η δίωξη για την βιαιοπραγία έπαυσε υφ’ όρων, ενώ η επικίνδυνη σωματική βλάβη μετατράπηκε σε βιαιοπραγία από κοινού.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να εκτόξευσαν πέτρες και καδρόνια κατά των αστυνομικών δυνάμεων που επιτηρήσουν τον χώρο, όμως απολογούμενοι για τις πράξεις τους αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή στα επεισόδια.

Ισχυρίστηκαν ότι επισκέφθηκαν τον Βόλο ατομικά με τρένο και όχι οργανωμένα, ενώ υποστήριξαν ότι βρέθηκαν να τρέχουν προς τον περιφερειακό παρασυρόμενοι από το πλήθος, ενώ ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε λεωφορείο για να φύγουν από την πόλη.

Τέλος, ανέφεραν ότι δεν είχαν μαζί τους σακίδια για να κουβαλούν πέτρες και καδρόνια.

Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση ήταν ακόμη ένας Λαρισαίος, ο οποίος όμως αθωώθηκε τελικά ενώ πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών.

Επισημαίνεται ότι στον επίμαχο ποδοσφαιρικό αγώνα είχαν σημειωθεί εκτεταμένα επεισόδια, τόσο πριν την έναρξη του αγώνα, όσο και κατά τη διάρκεια αυτού και στη λήξη.

Λαρισαίοι είχαν έρθει σε μάχη σώμα με σώμα με τους οπαδούς της Νίκης μέχρι να επέμβουν οι αστυνομικοί.

Η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε 30 προσαγωγές για τα επεισόδια στον φιλικό αγώνα.

 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
9
=