ΤΟΠΙΚΑ

2.100 μαθητές και πρόσκοποι στην παρέλαση

2-100-μαθητές-και-πρόσκοποι-στην-παρέλαση-581931

Σχολικές γιορτές αύριο Παρασκευή και κατάθεση στεφάνων και τη Δευτέρα η καθιερωμένη παρέλαση προ των επισήμων

Την ηρωική γενιά του 1821, που έκανε πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών για να εξασφαλίσει στους μεταγενέστερους δύο υπέρτατα αγαθά, την ανεξαρτησία ως έθνος και την ελευθερία ως λαού, θα τιμήσουν 2.100 εκπρόσωποι μαθητών, πολιτιστικών συλλόγων, προσκόπων και οδηγών του Βόλου στην καθιερωμένη παρέλαση προ των επισήμων, που θα γίνει τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, στις 12 το μεσημέρι, στην παραλία της πόλης.

Στη μαθητική παρέλαση θα λάβουν μέρος 1.050 μαθητές από 22 σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και 13 της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καθώς και δύο τμήματα σημαιοφόρων, ένα για κάθε Διεύθυνση, που θα εκπροσωπήσουν τα σχολεία που δεν συμμετέχουν στην παρέλαση. Επίσης θα λάβουν μέρος τμήματα από 25 πολιτιστικούς συλλόγους, πέντε προσκόπτων και πέντε οδηγών.

Οι ρυθμοί είναι πυρετώδεις στα σχολεία ενόψει των γιορτών, που θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 22 Μαρτίου. Στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας μάλιστα οι μαθητές θα προχωρήσουν σε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου και σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας θα τελεστεί στις 11 το πρωί επίσημη Δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και στις 11:30 το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου.

Στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η καθιερωμένη παρέλαση προ των επισήμων. Οπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδας θα στηθεί μία μικρή εξέδρα για τους αναπήρους πολέμου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου