ΤΟΠΙΚΑ

Ομορφαίνουν το σχολείο τους

ομορφαίνουν-το-σχολείο-τους-581967

Μαθητές του 9ου Γυμνασίου Βόλου καθαρίζουν το προαύλιο από σκουπίδια και βάφουν τοίχους και κολόνες

Με όπλο τους την ανάγκη να ζουν σε ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον μαθητές του 9ου Γυμνασίου Βόλου ρίχτηκαν στον αγώνα για τον καθαρισμό από αγριόχορτα και σκουπίδια «κρυφών» χώρων του σχολικού προαυλίου, αλλά και για το βάψιμο εξωτερικών τοίχων.

Ομάδα μαθητών αποτελούμενη από τους Βασίλη Ζήγκο, Μάριο Καραγιαννόπουλο, Γιάννη Ζαρώνη, Φίλιππο Κατσαμπέκη, Θοδωρή ∆ελημήτη, Σωτήρη Σπίνουλα, Βαγγέλη Βαρακλιώτη, Γιώργο Χαδούλη, Θοδωρή Γιαουκλάρι, Εύη Κομματά, Ελευθερία Κουτσαρνάκη και Ελευθερία Μιχέα βρέθηκε χθες το μεσημέρι επί τω έργω…

Στο χώρο πίσω από το κυλικείο και τον λαχανόκηπο, που δημιούργησαν επίσης μαθητές, είχε στηθεί ένα μικρό… εργοτάξιο.

Εξοπλισμένοι με τσουγκράνες, φαράσια, σκούπες, ειδικές ξύστρες καθάριζαν το στενό πέρασμα από τα αγριόχορτα και τα σκουπίδια. Χαρτιά, πλαστικά, τενεκεδάκια από αναψυκτικά και μπίρες και στοίβες αποτσίγαρα βρήκαν και μάζεψαν οι μαθητές, καθαρίζοντας τον χώρο.

Στη συνέχεια έπιασαν μπατανόβουρτσες και άρχισαν να βάφουν τους τοίχους, κρύβοντας κάτω από χρώμα υβριστικά συνθήματα και μουντζούρες και ομορφαίνοντας τον προαύλειο χώρο.

Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην επιχείρηση καθαριότητας και εξωραϊσμού του χώρου του προαυλίου.

«Είναι κάτι που δεν έχουμε ξανακάνει και είναι μία όμορφη εμπειρία», ανέφερε η μαθήτρια Ελευθερία Κουτσαρνάκη. «Μου αρέσει να βοηθάω στις δουλειές του σχολείου», είπε η Ελευθερία Μιχέα. «Είμαστε το καλύτερο σχολείο και προσπαθούμε να το κάνουμε όμορφο, άσχετα αν κάποιοι εξωσχολικοί δεν το σέβονται», τόνισε ο Φίλιππος Κατσαμπέκης. «Εχουμε ξεκινήσει να βάφουμε κολόνες και τοίχους και έχουμε βάλει και πόρτα για να μην υπάρχει είσοδος στον χώρο και μας το χαλάσουν. Ακόμη όμως κι αυτό να γίνει εμείς θα το ξαναφτιάξουμε», υπογράμμισε ο Θοδωρής ∆ελημήτης. «Θέλουμε να ζούμε σε ένα όμορφο περιβάλλον και γι’ αυτό καταβάλλουμε προσπάθεια», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του 9ου Γυμνασίου Βόλου, Γιάννης Ζαρώνης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου