ΤΟΠΙΚΑ

Σε διπλό κλοιό η εστίαση στο Βόλο ~ Σαφάρι για αποδείξεις

σε-διπλό-κλοιό-η-εστίαση-στο-βόλο-σαφά-582069

Κλιμάκιο της ΑΑΔΕ «οργώνει» τα καταστήματα για τον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων φοροδιαφυγής – Ενημερώσεις από GEA για οφειλές για συγγενικά πνευματικά δικαιώματα

Σε διπλό κλοιό βρέθηκε χθες ο χώρος της εστίασης στον Βόλο. Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν έλεγχοι σε καταστήματα εστίασης από κλιμάκια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) από τη Θεσσαλονίκη, πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι δεν εντοπίστηκαν παραβάτες. Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες καταστηματάρχες δέχονται επισκέψεις από κλιμάκιο της GEA που ενημερώνει για οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν σε ό,τι αφορά στην πληρωμή συγγενικών πνευματικών δικαιωμάτων για τη μουσική που παίζουν στις επιχειρήσεις τους.

Θεσσαλονίκη βρισκόταν σε εξέλιξη ολημερίς. Ελεγκτές παρουσιάζονταν σανπελάτες στα καταστήματα ελέγχοντας για την έκδοση αποδείξεων. Οι έλεγχοι ξεκίνησαν πέριξ του κέντρου της πόλης και επεκτάθηκαν, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αναφορές περί βεβαίωσης παραβάσεων και επιβολής προστίμων.

Στην «πιάτσα» έπεσε… σύρμα για τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους με τους καταστηματάρχες να είναι διπλά προσεκτικοί στην έκδοση αποδείξεων με κάθε είδος που σερβίριζαν για να αποφύγουν τα τσουχτερά πρόστιμα και τις κυρώσεις που επιβάλλονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τις τελευταίες όμως τρεις ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση «σκούπα» από την GEA για την ενημέρωση των καταστηματαρχών που παίζουν μουσική στα καταστήματά τους. Κλιμάκια ενημερώνουν για τις χρεώσεις που ισχύουν για συγγενικά πνευματικά δικαιώματα σε όσους παίζουν μουσική και για οφειλές παρελθόντων ετών που σε περίπτωση που δεν καταβληθούν, η εταιρεία διεκδικεί μέσω αγωγών. Σημειώνεται ότι μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, η GEA κέρδισε αγωγές που είχε καταθέσει σε βάρος δέκα περίπου καταστηματαρχών που δεν είχαν καταβάλλει συγγενικά πνευματικά δικαιώματα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου