ΤΟΠΙΚΑ

Στα «χαρακώματα» ΕΚΒ – ΠΑΜΕ

στα-χαρακώματα-εκβ-παμε-582626

Βαριές εκφράσεις και ανταλλαγή σκληρών ανακοινώσεων για τα επεισόδια στο συνέδριο της ΓΣΕΕ

Σε τοπικό επίπεδο μεταφέρθηκε η κόντρα ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες με φόντο το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, που ήταν προγραμματισμένο στην Καλαμάτα την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά δεν ξεκίνησε ποτέ, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν. Εργατικό Κέντρο Βόλου και ΠΑΜΕ Μαγνησίας βρίσκονται στα «χαρακώματα», ανταλλάσσοντας ανακοινώσεις μέσω των οποίων διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους, για το ποιος έχει την ευθύνη για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου κατηγορεί το ΠΑΜΕ, ενώ το ΠΑΜΕ Μαγνησίας «ανταποδίδει» καταγγέλλοντας το ΕΚΒ ότι αναπαράγει τις ανακοινώσεις της ΓΣΕΕ, κάνει λόγο για «συνδικαλιστική μαφία» και τονίζει πως «στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σχοινί».

ΕΚΒ: Εξελίσσεται σε εγκληματική πλέον η δράση του ΠΑΜΕ

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου καταγγέλλει «μετά βδελυγμίας την προσχεδιασμένη και συστηματική επίθεση από το ΠΑΜΕ κατά του πυρήνα του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «που εκδηλώθηκε με βία, οργανωμένες επιθέσεις, καταλήψεις, απειλές, προπηλακισμούς και εκφοβισμούς και οδήγησε στην παρεμπόδιση άσκησης του θεμελιώδους δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και στην αναβολή του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα και που επαναλήφθηκε και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας στην Αθήνα.

Η σοβαρότητα της κατάστασης, που τείνει να πάρει τα χαρακτηριστικά επικίνδυνης αντιδημοκρατικής δράσης, από μια, όπως ενσυνείδητα εξελίσσεται, εγκληματική οργάνωση φασιστικού τύπου, επιβάλλει την άμεση παρέμβαση της Συντεταγμένης Πολιτείας, για το άμεσο σταμάτημα της εξάπλωσής της.

Η επίσης επικίνδυνη απάθεια που επιδεικνύει η Κυβέρνηση, παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις, απέναντι σ’ αυτή την εγκληματική δράση του ΠΑΜΕ, αν δεν ενθαρρύνει την επιχειρούμενη καταστολή των δημοκρατικών λειτουργιών, σίγουρα οδηγεί σε επικίνδυνες αποκλίνουσες καταστάσεις.

Προειδοποιούμε ότι αυτές οι ενέργειες δεν θα αφεθούν να περάσουν και θα απαντηθούν πια απ’ τους ίδιους τους εργαζόμενους. Ωστόσο, καθιστούμε υπεύθυνους όλους εκείνους, που καθυστερούν να «δουν» τις επικίνδυνες τροπές, αφήνοντας ασύδοτη την εγκληματική οργάνωση των μπαχαλάκηδων του ΠΑΜΕ, που πλέον δεν ορρωδεί προ ουδενός, ακόμη και μπροστά στον διαφαινόμενο κίνδυνο να υπάρξουν από την άσκηση βίας τους και ανθρώπινα θύματα!».

ΠΑΜΕ: Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία

Το ΠΑΜΕ ισχυρίζεται ότι η πλειοψηφία του ΕΚΒ (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ) έχει «πιαστεί με τη γίδα στην πλάτη» σε αρκετές εκλογικές διαδικασίες σωματείων, ενέκρινε όπως η ΓΣΕΕ αντιπροσώπους «μαϊμού» και ζητά «το σύνθημα «συνδικάτα ταξικά όχι εργοδοτικά πρέπει να ακουστεί σε κάθε μεριά της χώρας, να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς». Καλεί τους εργαζόμενους «με τη συμμέτοχη τους να πετάξουν στο περιθώριο όχι μονό αυτήν την κάστα της συνδικαλιστικής μαφίας, αλλά κυρίως την επιρροή και τα επιχειρήματα της εργοδοσίας στις γραμμές μας, να χτυπηθεί στη ρίζα ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που θέλει να κάνουμε οι εργαζόμενοι στόχους μας τις απαιτήσεις των εργοδοτών και των κυβερνήσεών τους» και συνεχίζοντας αναφέρει: «Γιατί το σύνθημα «νομός είναι το δίκιο του εργάτη» δεν πρόκειται να κατοχυρωθεί χωρίς τη συνειδητή συμμέτοχη των εργαζομένων στα σωματεία, την αποφασιστική μάχη απέναντι στα αφεντικά, την πολιτικοποίηση της πάλης τους.

Σημαντικός όρος της ανασύνταξης του κινήματος είναι να μην υπάρχει από κανέναν εργαζόμενο ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία. Το ΠΑΜΕ δεν μένει εδώ! Καλεί κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο που βγάζει κάθε ώρα και στιγμή συμπεράσματα για την ελίτ των εργατοπατέρων να κάνει ένα επιπλέον βήμα! Να συμπορευτεί μαζί μας, για να σπάσει όλο αυτό το απόστημα που έχει κάτσει στον σβέρκο μας. Για να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την πραγματική ανασύνταξη του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος, για την αναζωογόνηση των σωματείων, για τον ταξικό προσανατολισμό τους», καταλήγει το ΠΑΜΕ Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου