ΤΟΠΙΚΑ

Πρόσληψη πλοηγών από το Λιμεναρχείο Βόλου

πρόσληψη-πλοηγών-από-το-λιμεναρχείο-β-582785

Στην πρόσληψη δύο έκτακτων πλοηγών για την πλοήγηση πλοίων στους λιμένες δικαιοδοσίας Πλοηγικού Σταθμού Βόλου για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών με σκοπό την κάλυψη έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών, με κατάρτιση Σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) προχωρά το Λιμεναρχείο Βόλου.

Ειδικότερα, θα προσληφθεί ένας πλοηγός για την εξυπηρέτηση του λιμένα Βόλου (των λιμενικών εγκαταστάσεων: Βόλου, εργοστασίου «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ» (LAFARGE) στον όρμο Αγριάς Μαγνησίας, εργοστασίου βιομηχανίας χάλυβα «SOVEL Α.Ε.» (θυγατρική ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ) και εργοστασίου «ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ» στον όρμο Τσιγγέλι Αλμυρού Μαγνησίας και όρμο Αμαλιάπολης Αλμυρού, και ένας πλοηγός για την εξυπηρέτηση των λιμένων Στυλίδας και Αχλαδίου Φθιώτιδας.

Ποιοί έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής για την επιλογή έχουν οι εν ενεργεία ναυτικοί ή συνταξιούχοι ΝΑΤ που συγκεντρώνουν τα ακόλουθα προσόντα και πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις :

α) Να είναι κάτοχοι διπλώματος Πλοιάρχου Α΄ Τάξης E.N..

β) Να είναι Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κράτους – μέλους του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) .

γ) Οι αλλοδαποί να γνωρίζουν την Ελληνική γλώσσα .

δ) Να είναι υγιείς και σωματικά ικανοί για την άσκηση των καθηκόντων της θέσης του πλοηγού.

ε) Να μην συντρέχουν σε αυτούς κωλύματα διορισμού που προβλέπονται στο άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα καθώς και να μην έχουν καταδικαστεί για αδικήματα που προβλέπονται από τα άρθρα 277 – 278 Π.Κ και αδικήματα του Τελωνειακού Κώδικα .

στ) Να μην διώκονται ως φυγόποινoι ή φυγόδικοι.

ζ) Να μην έχουν στερηθεί των πολιτικών τους δικαιωμάτων έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίστηκε για την στέρησή τους .

η) Να είναι γνώστες της περιοχής των λιμένων δικαιοδοσίας Π.Σ Βόλου (Βόλου, Αγριάς και Αλμυρού στην Μαγνησία και Στυλίδας – Αχλαδίου Φθιώτιδας), των ευκολιών αυτών και των λοιπών τοπικών συνθηκών

θ) Οι άντρες πρέπει επίσης να είναι στρατολογικά εντάξει και να μην είναι άνω των 60 ετών.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Για την απόδειξη των ανωτέρω συνυποβάλλονται με την σχετική αίτηση τα ακόλουθα δικαιολογητικά από τους ενδιαφερόμενους:

i. Φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για τους αλλοδαπούς .

ii. Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας (μόνο για αλλοδαπούς) .

iii. Φωτοαντίγραφο κατάλληλου πιστοποιητικού Α.Ν.Ι., σε ισχύ για τους εν ενεργεία (εκδοθέν κατ’ εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης STCW 78, όπως ισχύει σύμφωνα με απαιτήσεις ΜΑΝΙΛΑ 2010).

iv. Κάρτα υγείας σε ισχύ για τους εν ενεργεία ναυτικούς (εκδοθείσα κατ’ εφαρμογή της Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας 2006 και της Διεθνούς Σύμβασης STCW 78) ή Γνωμάτευση Δημοσίου Νοσοκομείου για τους συνταξιούχους με την οποία θα επιβεβαιώνεται η υγεία και η αρτιμέλεια του ενδιαφερόμενου.

v. Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν διώκονται ποινικά σύμφωνα με τα παραπάνω και δεν συντρέχουν στο πρόσωπο τους κωλύματα διορισμού καθώς και ότι δεν διώκονται ως φυγόποινοι ή φυγόδικοι (Απόσπασμα Ποινικού Μητρώου τύπου Β΄ αναζητείται αυτεπαγγέλτως).

vi. Οποιοδήποτε επίσημο στοιχείο ή έγγραφο από το οποίο να προκύπτει η γνώση της περιοχής λιμένων Βόλου ή Στυλίδας και Αχλαδίου Φθιώτιδας για τους πλοηγούς ή Λιμένων Βόλου για τον κυβερνήτη πλωτού μέσου αντίστοιχα (π.χ. Πίνακας Θαλάσσιας Υπηρεσίας, Ν.Φ., Βεβαίωση Λιμενικής Αρχής κ.λ.π.) πλην Υπεύθυνων Δηλώσεων και ενόρκων βεβαιώσεων .

vii. Βεβαίωση από το ΓΕΝΕ ή Λιμενικές Αρχές έκδοσης κάρτας ανεργίας για τους ανέργους.

viii. Υπεύθυνη Δήλωση ότι έχουν εκπληρώσει στρατιωτικές υποχρεώσεις για τους άνδρες υποψήφιους ή ότι βρίσκονται νόμιμα εκτός στρατεύματος (Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης για υποψηφίους έως 45 ετών αναζητείται αυτεπαγγέλτως).

5. Μεταξύ των υποψηφίων με τα ίδια προσόντα προηγούνται οι άνεργοι.

Η κατάθεση των δικαιολογητικών και αιτήσεων θα πραγματοποιείται στο γραφείο Πλοηγικού Σταθμού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου (Κεντρική Προβλήτα Λιμένα Βόλου – 1ος όροφος Γρ. Πλοηγικού Σταθμού-Ναυτολογίας) καθημερινά εργάσιμες μέρες και ώρες από σήμερα 20-03-2019 έως και 03-04-2019.

Η ανακοίνωση για τις προσλήψεις θα αναρτηθεί στους διαδικτυακούς τόπους του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (www.hcg.gr) και του Υ.ΝΑ.Ν.Π. (www.yen.gr), στο Κατάστημα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και Λιμεναρχείου Στυλίδας , στο Λιμενικό Κατάστημα Αμαλιάπολης , Αγ. Κυριακής Τρικέρων και Αγιοκάμπου καθώς και στο κτίριο Δήμου Βόλου και Δήμου Στυλίδας , Ο.Λ.Β. Α.Ε. και Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδος.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο του Πλοηγικού Σταθμού Βόλου στο Κ.Λ. ΒΟΛΟΥ τηλ.: 2421353819 – 2421353830 – 2421353800.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου