ΤΟΠΙΚΑ

Αστροπαρατήρηση για την ομάδα Erasmus+ του 8ου Λυκείου Βόλου

αστροπαρατήρηση-για-την-ομάδα-erasmus-του-8ο-582811

Αστροπαρατήρηση οργάνωσε το 8ο Λύκειο Βόλου σε συνεργασία με την Εταιρεία Αστρονομίας Βόλου την Παρασκευή 8 Μαρτίου. Μαθητές και καθηγητές βρέθηκαν σε περιοχή του Αγίου Στεφάνου μαζί με τον κ. Ζαγάκο Γεώργιο μέλος της διοίκησης της εταιρείας και άλλα μέλη της εταιρεία, οι οποίοι τους ξενάγησαν στον έναστρο ουρανό και με ακτίνες λέιζερ τους έδειξαν τους αστέρες και τους αστερισμούς που είναι ορατοί αυτή την εποχή στην περιοχή μας, με αναφορές στην ιστορία και τη μυθολογία τους.

Με τη βοήθειά τους εντόπισαν στον ουρανό τον πλανήτη Άρη και αστερισμούς όπως τη Μεγάλη Άρκτο, την Κασσιόπη, τον Ωρίωνα, τον Ταύρο, τις Πλειάδες. Παρατήρησαν με δύο τηλεσκόπια αστρικά σμήνη, τον γαλαξία της Ανδρομέδας και άλλους γαλαξίες. Ηταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και διδακτική εμπειρία, που αποδεικνύει ο έναστρος ουρανός και τα μυστήρια του Σύμπαντος μας γοητεύουν πάντα! Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να φωτογραφήσουν τον έναστρο ουρανό με τη βοήθεια του κ. Αργύρη Ρουσογιάννη.

Η αστροπαρατήρηση οργανώθηκε στα πλαίσια δραστηριοτήτων προγράμματος Erasmus+ που εκπονείται στο σχολείο με θέμα «Four seasons in the sky».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου