ΤΟΠΙΚΑ

Μαγεύτηκαν από το Βουκουρέστι

μαγεύτηκαν-από-το-βουκουρέστι-583128

Εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών του 6ου Γενικού Λυκείου Βόλου στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Βουκουρέστι πραγματοποίησε το 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου μετά από πρόσκληση που δέχθηκε από το ελληνικό σχολείο «Αθηνά», που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

Το πάρκο του Βασιλέως Μιχαήλ Ι της Ρουμανίας Herastrau, η επαφή με την ελληνική ομογένεια, αλλά και άλλα ελληνικά σχολεία που επισκέφτηκαν το ίδιο σχολείο, η εκδρομή στην Τρανσυλβανία, το θερινό παλάτι Πέλες του Καρόλου, ο πύργος του κόμη Δράκουλα, κατά κόσμον Βλαντ Γ Τσέπες, το κάστρο Μπραν, η Σινάια με το μοναστήρι της Αγ. Αικατερίνης και η πανέμορφη πόλη Μπρασόβ με έντονα γερμανικά και ουγγρικά στοιχεία, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας Grigori Antipa, η κατοικία του δικτάτορα Τσαουσέσκου, το Πατριαρχείο και η Παλιά Βουλή, καθώς και το ίδιο το Βουκουρέστι, που διατηρεί πολλά κτίρια σε ρυθμό μπαρόκ και νεοκλασικά, μάγεψαν τους μαθητές.

«Τα οφέλη τέτοιων εκδρομών είναι πολλαπλά. Ανάμεσα σε αυτά το ότι τα παιδιά μας μαθαίνουν να γίνονται πολίτες του κόσμου, να συνυπάρχουν, να ανεξαρτητοποιούνται, να βοηθούν το ένα το άλλο, να ανταλλάσσουν εμπειρίες, να γνωρίζουν νέα ήθη, νέους πολιτισμούς, να γεμίζει το μυαλό και η ψυχή τους με εμπειρίες που θα τους ακολουθούν για μία ζωή! Εντύπωση προκάλεσε σε όλους μας η ευσέβεια και η ευλάβεια των ορθόδοξων Ρουμάνων, οι φαρδιές λεωφόροι, η καθαριότητα της πόλης και ο σεβασμός στην ομορφιά και την αισθητική των κτιρίων. Τα ταξίδια στο εξωτερικό δεν είναι απλώς μία ευκαιρία να περάσουμε καλά.

Είναι πάνω από όλα εμπειρίες ζωής, ευκαιρίες γνωριμίας πολιτισμών άλλων λαών και πάνω από όλα μάθημα πολυπολιτισμικότητας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου